Viktória Botošová Rôzne

Na Zúgove sa brigádovalo vo veľkom: Pribudlo ohnisko, lavičky a to nie je všetko! FOTO

Novozámčania i všetci milovníci prírody a zelene v našom meste sa potešia. Pozrite sa, čo všetko nám pribudlo na Zúgove.

Ilustračný obrázok k článku Na Zúgove sa brigádovalo vo veľkom: Pribudlo ohnisko, lavičky a to nie je všetko! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Drevené lavičky síce boli pôvodne osadené na brehu Zúgova, no po začatí výstavby malej vodnej elektrárne, ich stavbári vybrali zo zeme. Aj keď to už chvíľami vyzeralo beznádejne lavičky a ohnisko na Zúgove sú zachránené vďaka šikovným dobrovoľníkom. Prvá brigáda presunu lavičiek sa konala už v apríli.

Výsledok nedeľnej akcie dobrovoľníkov je skutočne pestrý. Stihli pokosiť vysokú trávu, osadiť 3 repasované ohniskové lavičky, impregnovať 3 ohniskové lavičky ochranným povrchovým náterom, impregnovať už predtým osadené 2 lavičky a 1 stôl ochranným povrchovým náterom. To však zďaleka nie je všetko.

Vytvorili aj ohnisko na opekanie, obložilo ho kameňmi a odpratali a odviezli odpadky zo smetiakov a z okolia.

„Uvítame každú úprimnú snahu pomôcť prírode v našom meste reálnym prispením v účasti na každej ďalšej akcii organizovanej ZNZ,“ uvádza sa na FB skupiny Zelené Nové Zámky. Ako nás v tejto súvislosti informoval Stanislav Horňák zakladajú vraj aj Občianske združenie Zelené Nové Zámky.

Boli sme zvedaví, či už ohnisko aj vyskúšali a niečo dobré si aj pripravili. „Ešte sme ho neskúšali, ale v blízkej dobe tam plánujeme variť guláš,“ povedal Stanislav Horňák. Prezradil nám aj plány do budúcna. „Už teraz pripravujeme ďalšiu brigádu, ktorá by sa mala konať 28.júna 2015,“ dodal Horňák.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: Zelené Nové Zámky

Na Zúgove sa brigádovalo: TOTO všetko stihli dobrovoľníci.FOTO
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM