Viktória Botošová Rôzne

Pokračujúce práce na Zúgove sprevádza nová petícia: Investor zvažuje žaloby! FOTO a VIDEO

Na Zúgove sa dnes začala podpisovať petícia. Niekoľko odporcov ju podpísalo rovno na hrádzi. Prečítajte si stanovisko investora k tejto problematike...

Ilustračný obrázok k článku Pokračujúce práce na Zúgove sprevádza nová petícia: Investor zvažuje žaloby! FOTO a VIDEO
Foto: Viktória Botošová

Ako sme vás už informovali, dnes predpoludním sa konal ďalší protestný míting na hrádzi Zúgova. Na mieste boli prítomní aj zamestnanci mestskej a štátnej polície, ktorí dohliadali na stretnutie niekoľkých desiatok ľudí.

Vráťme späť Zúgov Novozámčanom

„Dnešným cieľom bolo zorganizovať toto stretnutie, aby sme ukázali, že nesúhlasíme s touto výstavbou,“ hovorí aktivista Stanislav Horňák. Ako dodáva, sú zato zodpovední poslanci mestského zastupiteľstva, ktorí túto výstavbu schválili a preto predkladajú petíciu, za ich odstúpenie.

„Uvidíme, akú bude mať petícia úspešnosť, zatiaľ je tu malé percento ľudí, ale určite ešte oslovíme ostatných. V priebehu najbližších dní, budeme zbierať ďalšie podpisy, aby sme ich mali čím viac. Na námestí budem ja, alebo tam bude nejaký iný človek, ktorý bude zbierať podpisy," povedal.

Na mieste bol prítomný aj poslanec mestského zastupiteľstva Štefan Prešinský.„Je to tak trošku pohyb medzi mlynmi, ale tak sme trošku činní, nemôžeme sa nato len pozerať, lebo naozaj srdce ma bolí keď to tu vidím, ako tu zdevastovali prírodu. Chodievali sme sem často, keď bol náš chlapec malý. Ja fakt neviem, že kam tí ľudia za tou prírodou potom pôjdu. Som z toho znechutený,“ povedal na mieste.

Investor zvažuje žaloby

Na názor, na neutíchajúce protesty aktivistov voči výstavbe malej vodnej elektrárne, sme sa dnes opýtali aj zástupcu investora Maroša Višňovského.

„Sú to takzvaní samozvaní odborníci na prírodu, životné prostredie a vodohospodárske stavby, ktorí ešte v tomto meste a svojom živote nič nedokázali, ale najviac kritizujú stavbu malej vodnej elektrárne," konštatoval Maroš Višňovský.

Podľa jeho ďalších slov, protestujúci občania anonymne píšu a vyjadrujú sa k problematike, ktorej vôbec nerozumejú. „Keď sú takí aktívni a snaživí, mali by si preštudovať zákony a zistili by, že investor nič protiprávne nekoná. Investor sa vždy snažil každú investíciu, ktorú prevádzal urobiť s úmyslom, aby pomáhala a slúžila občanom,“ hovorí Maroš Višňovský.

Ako dodáva, práce na stavenisku, prebiehajú podľa plánu, no znepokojujú ho ataky na sociálnych sieťach. „Výnimkou nie sú ani hrubé nadávky, či vyhrážky, aj na rodinných príslušníkov," vysvetľuje a ako na záver doplnil, hodlá to riešiť.

„Náš tím právnikov už pracuje na podaní trestného oznámenia, nakoľko útoky už prekročili hranicu únosnosti," dodal Višňovský.

Mohlo by vás zaujímať:

Práce na Zúgove sprevádzala nová petícia VIDEO!
2
Galéria
Práce na Zúgove sprevádzalo podpisovanie petície FOTO!
18
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM