Viktória Botošová Krimi

Zásah hasičov na Zúgove: Novozámčanovi sa podarilo predísť nešťastiu.VIDEO priamo z miesta!

Pri hľadaní uhynutých rýb, zbadali dym. Neváhali a kontaktovali políciu, potom hasičov. Pozrite si video zo zásahu...

Ilustračný obrázok k článku Zásah hasičov na Zúgove: Novozámčanovi sa podarilo predísť nešťastiu.VIDEO priamo z miesta!
Zdroj: TASR

Všetko začalo tým, že hľadali na ostrovčeku uhynuté ryby. Prešili nakoniec ostrovčeka a tam zbadali dym. „Zbadal som dym a natočil som si to, potom sme prešli na druhú stranu a išli sme priamo na to miesto,“ vysvetľuje aktivista Stanislav Horňák.

Podľa jeho slov, išlo o horiacu vŕbu. „Určite horela už dlho, lebo hore bola úplne prehorená a hrozilo, že veľký kus konára padne a chytí sa celý les, keďže je tam strašne veľa suchého a naplaveného dreva," hovorí.

Neváhali a najprv kontaktovali políciu, potom hasičov. „Na prvý pohľad jasné, že strom úmyselne niekto podpálil," konštatuje Horňák.

Ako ďalej dodáva, strom bol niečím obliaty a podpálený, keďže bol znútra prehorený, tak ho museli vypíliť a potom následne uhasiť.

Pozrite si videá Stanislava Horňáka v našej galérii!

O zásahu novozámockých hasičov nás informoval Viliam Pánsky, hovorca Krajského riaditeľstva hasičského zboru v Nitre. „13. apríla 2015 niekoľko minút pred 17.hod. bol nahlásený požiar suchého stromu, chatová oblasť Zúgov,“ vysvetľuje Pánsky.

Na likvidáciu požiaru, bolo vyslané jedno vozidlo a zasahovali traja hasiči. Po príchode na miesto bolo podľa slov hovorcu zistené, že ide o požiar suchého stromu, ktorý horí zvnútra, od zeme až po korunu.

„Nakoľko strom bol vysoký a zvnútra sa nedal zaliať vodou, tak ho hasiči spílili a uhasili na zemi.Potrebovali na to 500 litrov vody. Celková škoda bola vyčíslená na 300 eur a uchránené hodnoty na 1000 eur. Uvedená príčina je nezistená,“ dodal Viliam Pánsky.

Čítajte aj:

Foto: ilustračné
Video: Stanislav Horňák

Zásah hasičov na Zúgove obrazom: Novozámockému aktivistovi sa podarilo predísť n
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM