Viktória Botošová Správy

Primátorov boj s bagrami v Zúgove prišlo podporiť stovky Zámčanov: Pozrite FOTO a VIDEO priamo z miesta!

Na Zúgove v Nových Zámkoch bolo horúco. Primátor s viceprimátorom sa postavili pred bagre. V prípade je stále veľa otáznikov. Radnica problém rieši.

Ilustračný obrázok k článku Primátorov boj s bagrami v Zúgove prišlo podporiť stovky Zámčanov: Pozrite FOTO a VIDEO priamo z miesta!
Foto: Viktória Botošová

Na výzvu primátora i viceprimátora, o ktorej sme vás informovali, reagovalo mnoho Novozámčanov. Prístupová cesta na Zúgov bola plná áut a počet ľudí, ktorí ich prišli podporiť sa rozrastal.

„Myslím si že pre každého je to spomienka, história, mladosť. Dá sa povedať, že je to obľúbené miesto všetkých Novozámčanov,“ povedal o Zúgove Klein.

Bolo to povolené?

O určitých prácach na Zúgove primátor vedel. „Dnes bol povolený výrub stromov, takže to bolo dnes zahájené, ale vidíte, že zahájilo sa zrejme aj niečo iné,“ vysvetľuje primátor.

Ako však dodáva, dnes šlo aj o zahajovacie práce a prípravu stavebného terénu a stavebné úpravy. „Možno šlo o oplotenie pozemku, ktorý majú vo vlastníctve,“ dodáva primátor na margo pozemku. „Niekde sú vlastníkmi a niekde sú nájomné zmluvy aj na sto rokov,“ hovorí.

Terénne práce pre dnešok ukončené

Ako primátor dodáva, pokiaľ sú všetky doklady v poriadku, tak stojíme na ich pozemku, a nato tiež nemáme právo. „Zatiaľ sme si vyžiadali všetky doklady, všetky papiere, ktoré má stavebník k dispozícii, či sú v súlade s platnými normami, či majú stavebné povolenia. Očakávame všetky tieto doklady,“ konštatuje.

Primátor verí, že dnes sa už v terénne práce zastavia. „Keď tu aj bager náhodou zostane, ja verím, že pracovať nebude,“ dodal na záver primátor Klein, no stromy na brehu sa žiaľ zachrániť už nepodarilo.

Ako nás počas cesty na Mestský úrad informoval viceprimátor Lukáš Štefánik veci budú ďalej riešiť. „Sme na ceste na Mestský úrad a ideme ďalej riešiť, čo s tým spravíme,“ uviedol.

Investora sme kontaktovali a stále čakáme na ich stanovisko. Správu budeme aktualizovať.

Čítajte aj: Vybudovanie vodnej elektrárne na Zúgove
Obyvatelia nášho mesta rozhodli: TOP 3 najkrajších kútov Nových Zámkov!
Známe tváre o obľúbených zákutiach: Prednosta prezradil, ktoré miesto v Nových Zámkoch má najradšej
Pobúrení záhradkári: Takto dopadli po čistení na Zúgove
Berek so Zúgovom sa spojili: Bol dokončený nový asfaltový povrch

Atmosféra na Zúgove OBRAZOM: Mnohým dnes trhalo srdce :(
3
Galéria
Atmosféra na Zúgove
11
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM