Viktória Botošová Správy

Práce na Zúgove v plnom prúde, okolo pozemku v noci vyrástol plot: Radnica situáciu stále analyzuje! VIDEO

Po včerajšku žiaľ pokračujú výkopové práce na Zúgove v Nových Zámkoch. Vec však zatiaľ nie je uzavretá.

Ilustračný obrázok k článku Práce na Zúgove v plnom prúde, okolo pozemku v noci vyrástol plot: Radnica situáciu stále analyzuje! VIDEO
Foto: Viktória Botošová

Včera sme vás informovali o prvých výkopových prácach na Zúgove v Nových Zámkoch. Práce počas dnešného dňa aktuálne prebiehajú. Kedy môžeme očakávať v tejto veci výsledky je otázne. Na mieste nás informoval viceprimátor mesta Nové Zámky, Lukáš Štefánik.

Vec zatiaľ uzavretá nie je

„Robíme na tom a analyzujeme situáciu. Naozaj sme nečakali, že takto skoro začne investor stavať,“ uvádza viceprimátor Lukáš Štefánik. Ako dodáva na mestskom úrade majú množstvo iných problémov, no ani to im nezabránilo včerajšiu prácu prerušiť.

„Akonáhle sme videli prvý bager a tatrovky, tak sme okamžite odložili všetko, čo sme robili, a začali sme riešiť toto,“ vysvetľuje.

Ako sme vás včera informovali, primátor Otokar Klein si vyžiadal všetky doklady a papiere, ktoré má stavebník k dispozícii, či sú v súlade s platnými normami, či majú stavebné povolenia. Či sú v poriadku sme sa opýtali viceprimátora na mieste dnes. „Zatiaľ vieme o tom, že áno, stále to analyzujeme,“ dodáva Štefánik.

Mestská polícia na mieste zabezpečuje poriadok

V prípade stanoviska novozámockej mestskej polície nás informoval náčelník MsP, Jozef Tököly. „Je ťažké sa vyjadrovať k veciam kedy musíte rozlišovať občianske stanovisko od služobného stanoviska,“ hovorí Jozef Tököly.

Ako dodáva, čo sa týka služobného stanoviska je to jednoznačné.„Všet­ko čo bolo potrebné povedať bolo pánom primátorom už povedané. Stavba ako taká bola schválená, všetky potrebné povolenia sú v poriadku,“ vysvetľuje náčelník.

Mestská polícia zabezpečuje na mieste verejný poriadok. Príslušníci MsP budú podľa slov náčelníka postupovať v súlade s platnou legislatívou. „V prípade potreby budú zabezpečovať verejný poriadok v inkriminovanej časti, a chrániť obyvateľov a iné osoby pred ohrozením ich života a zdravia,“ konštatuje Tököly.

„Z uvedených dôvodov mestská polícia žiada občanov aby prejavovali svoj nesúhlas s realizáciou stavby v chránenej prírodnej oblasti Zúgov zákonnými prostriedkami,“ dodáva náčelník.

S investorom stavby sa nám podarilo skontaktovať, čoskoro vám prinesieme jeho stanovisko.

Práce na Zúgove v plnom prúde, okolo pozemku v noci vyrástol plot
6
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Vyjadrenie viceprimátora Štefánika a dnešné práce na Zúgove
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM