Viktória Botošová Rôzne

Na Zúgove sa cez víkend pracovalo: Celkom inak však, ako si myslíte...FOTO!

Príjemné slnečné počasie prialo Novozámčanom, počas celého uplynulého víkendu. Niektorí využili počasie na šport, prechádzku, či relax, iní na prácu v záhradke. V pracovnom duchu sa niesla aj atmosféra na Zúgove. Čítajte, o čo išlo...

Ilustračný obrázok k článku Na Zúgove sa cez víkend pracovalo: Celkom inak však, ako si myslíte...FOTO!
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu predpoludním využila užitočne pekné počasie, skupinka dobrovoľníkov, ktorá presunula drevené lavičky na Zúgove, z pôvodného miesta, na nové. Drevené lavičky boli pôvodne osadené na brehu Zúgova, no po začatí výstavby malej vodnej elektrárne, ich stavbári vybrali zo zeme.

V sobotu zorganizoval novozámocký aktivista Stanislav Horňák na Zúgove brigádu presunu lavičiek, aby aspoň to, čo tam ostalo nebolo len tak pohodené na zemi. „Šlo o dobrovoľnú brigádu, ktorá sa konala v sobotu od 9:00 hodiny a trvala približne do 11:30 hod.,“ hovorí Stanislav Horňák.

„Na začiatku sme boli štyria, potom sa ešte dvaja pridali. Osadili sme jedno sedenie, dva smetiaky a informačnú tabuľu,“ vysvetľuje priebeh brigády. Lavičky aj s informačnou tabuľou vybrali z pôvodného miesta stavbári elektrárne.

Prezradil nám aj ďalšie plány do budúcna. „Kúsok odtiaľ budeme ešte osádzať ohnisko a lavičky, len ich musíme nalakovať, no najprv hľadáme dobrovoľníkov, ktorý prispejú prácou, alebo iným spôsobom,“ povedal. Dobrovoľníci sú teda vítaní a môžu sa u Stanislava Horňáka hlásiť.

Ako dodal, na stavenisku malej vodnej elektrárne, prebiehali aj počas sobotňajšej brigády sanačné práce.

Foto: archív Stanislava Horňáka

Mohlo by vás zaujímať:

Na Zúgove prebehla dobrovoľná brigáda!
3
Galéria
Zdroj: FlorbalPortal.net
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM