Viktória Botošová Rôzne

Na Zúgove sa niečo chystá: V pracovnom duchu sa bude niesť dobrovoľná brigáda...

Príjemné slnečné počasie by nám malo priať aj počas nadchádzajúceho víkendu. Niektorí vybehnú na štrand, využijú počasie na šport, prechádzku, či relax, iní na prácu v záhradke. Pracovná bude aj atmosféra na Zúgove. Čítajte, o čo pôjde...

Ilustračný obrázok k článku Na Zúgove sa niečo chystá: V pracovnom duchu sa bude niesť dobrovoľná brigáda...
Zdroj: Dnes24.sk

Nedeľné slnečné predpoludnie plánuje využiť užitočne aj skupinka dobrovoľníkov, ktorá si stanovila program brigády týkajúci sa drevených lavičiek na Zúgove. Drevené lavičky boli pôvodne osadené na brehu Zúgova, no po začatí výstavby malej vodnej elektrárne, ich stavbári vybrali zo zeme. Prvá brigáda presunu lavičiek sa konala už v apríli. O tom, že sa chystá ďalšia brigáda na nadchádzajúcu nedeľu, nás informoval aktivista Stanislav Horňák.

„Budeme osádzať ďalšie lavičky. Včera v rámci brigády sme lavičky nalakovali a v nedeľu ich budete osádzať a spravíme tam aj ohnisko. Vybavia sa tehly, pokosí sa a bude sa čistiť aj okolie popri ramene. Uvidíme koľko bude času. Ak nás bude dostatok pôjdeme aj na druhú stranu, kde sa vyskytujú čierne skládky,“ uviedol dnes Stanislav Horňák o plánoch dobrovoľnej brigáde na Zúgove.

Program brigády:

  • Znovuosadenie ohniskových lavičiek zlikvidovaných výstavbou MVE
  • Vytvorenie nového ohniska
  • Čistenie dotknutého územia od nebiologických odpadov

„Všetci milovníci prírody sú vďačne vítaní. Zraz je 7.júna 2015 o 10:00 hod. priamo na Zúgove,“ uvádza sa na plagáte, ktorá je k dispozícii v galérii článku.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: ilustračné
(archív Stanislava Horňáka)

Na Zúgove sa niečo chystá: V pracovnom duchu sa bude niesť dobrovoľná brigáda...
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM