Aktualizované Viktória Botošová Krimi

Pri obci horela skládka komunálneho odpadu: Na mieste zasahovali hasiči, požiadali aj o monitoring ovzdušia

Pri obci horela legálna skládka komunálneho odpadu. Na mieste zasahovali komárňanskí aj novozámockí hasiči. Na pomoc prišli aj dobrovoľní hasiči.

Ilustračný obrázok k článku Pri obci horela skládka komunálneho odpadu: Na mieste zasahovali hasiči, požiadali aj o monitoring ovzdušia
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Pri obci Veľké Kosihy v okrese Komárno horela legálna skládka komunálneho odpadu. Požiar vypukol 21. júla približne o 14-tej hodine.

Na mieste zasahovali osem hasičov z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Komárne a Nových Zámkoch a tiež 13 hasičov z Dobrovoľného hasičského zboru v Okoličnej na Ostrove, Veľkých Kosihách a Zemianskej Olči. K dispozícii boli štyri cisterny HaZZ a ďalšie tri patriace dobrovoľným hasičom.

Podľa informácií hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Viliama Pánskeho hasiči vykonali lokalizačné práce súvisiace s uhasením požiaru. „Starosta spoločne so správcom skládky zabezpečili vozidlá, ktoré na miesto požiaru navážajli zeminu. Ňou zahŕňali miesta požiaru,“ skonštatoval Pánsky s tým, že vzhľadom na veľké zadymenie požiadali hasiči Kontrolné chemické laboratórium v Nitre o monitoring ovzdušia.

„Chceme mať istotu, že sa do ovzdušia nešíria nebezpečné látky. Obyvateľstvo nie je ohrozené, potrebná nebola ani evakuácia ľudí,“ potvrdil Pánsky.

Požiar je uhasený. Následky požiaru skládky odpadu sa odstraňujú.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM