Viktória Botošová Krimi

Byt na Cyrilometodskej v plameňoch: Celá bytovka v pozore, hasiči evakuovali obyvateľov

Z bytu na Cyrilometodskej ulici v Nových Zámkoch sa valil hustý dym, na balkóne stála žena s malým dieťaťom. Všetko bolo v rukách novozámockých hasičov.

Ilustračný obrázok k článku Byt na Cyrilometodskej v plameňoch: Celá bytovka v pozore, hasiči evakuovali obyvateľov
Zdroj: TASR

O zásahu novozámockých hasičov nás informoval Viliam Pánsky, hovorca Krajského riaditeľstva hasičského zboru v Nitre. Dňa 17. júna 2015 predpoludním bol novozámockým hasičom nahlásený požiar bytu na treťom poschodí na Cyrilometodskej ulici v Nových Zámkoch. Na likvidáciu požiaru, boli podľa slov hovorcu vyslané 2 cisterny a 1 výšková technika s celkovo 8 hasičmi.

Hasiči evakuovali niekoľko osôb

„Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že z bytu na tretom poschodí sa valí hustý dym a na balkóne sa nachádza mladá žena s malým dieťaťom. Ľudia, ktorí boli na balkónoch bytov hasičom oznámili, že horia vchodové dvere bytu na treťom poschodí,“ uvádza hovorca.

Hasiči hneď začali s evakuáciou ľudí na balkónoch. „Celkovo evakuovaných pomocou AR 39 bolo päť osôb, z toho 4 dospelé osoby a jedno dieťa,“ upresnil.

Ako ďalej vysvetli hovorca Pánsky, samotná likvidácia požiaru bola vykonávaná cez schodisko jedným C prúdom. Požiarom bola podľa jeho ďalších slov zasiahnutá vchodová časť bytu, ktorá bola celkom zadymená a zadymené bolo aj celé schodisko.

Príčina požiaru sa vyšetruje

„Priamo v byte boli vyhľadávané prípadné ďalšie osoby pomocou termovíznej kamery. Na odvetranie schodiska bol použitý pretlakový ventilátor,“ vysvetlil Pánsky. Hasiči zasahovali v dýchacích prístrojoch. Po likvidácii požiaru prekontrolovali aj susedné byty z dôvodu vylúčenia ďalšieho požiaru.

Podľa ďalších slov hovorcu, trval celý zásah približne dve hodiny, na likvidáciu požiaru sa spotrebovalo 500 l vody.

„Predbežná škoda bola vyčíslená na sumu 5 000 eur, uchránené hodnoty na sumu 20 000 eur. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania,“ ukončil Viliam Pánsky.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM