Viktória Botošová Krimi

Čierny piatok v Zámkoch: Muža privalil betón, horela práčka, ďalší muž spadol z lešenia!

Skutočne rušný deň v Nových Zámkoch. Hasiči a záchranári sa dnes nezastavili. Pozrite, kde všade zasahovali!

Ilustračný obrázok k článku Čierny piatok v Zámkoch: Muža privalil betón, horela práčka, ďalší muž spadol z lešenia!
Zdroj: Dnes24.sk

O zásahoch novozámockých hasičov nás informoval Viliam Pánsky, hovorca Krajského riaditeľstva hasičského zboru v Nitre.

Zavalený muž vo výkope

Dnes po ôsmej hodine ráno bol hasičom v Nových Zámkoch nahlásený technický zásah na železničnej stanici v Nových Zámkoch, kde sa mala nachádzať osoba zasypaná vo výkope. Na výjazd bolo podľa slov hovorcu vyslané 1 vozidlo z Nových Zámkov s 2 hasičmi ( ostatní hasiči zasahovali pri požiari ) a zároveň 1 vozidlo zo Šurian s 3 hasičmi.

„Po príchode na miesto a vykonaní prieskumu bolo zistené, že ide o osobu, ktorá sa nachádzala v cca 2 m hlbokom výkope po pás zavalená suťou a betónmi. Pomocou vzduchových vankúšov hasiči od postihnutej osoby betóny odtlačili a pomocou lyžice bagra zastabilizovali,“ vysvetľuje Viliam Pánsky.

Suť od postihnutej osoby hasiči vyhrabávali ručne a opatrne, nakoľko hrozil ďalší zosuv. Zároveň s vyslobodzovaním osoby jej záchranármi bola venovaná lekárska starostlivosť. Ako pokračuje hovorca, po vyhrabaní bola osoba odovzdaná záchranárom.

„Zatiaľ nemáme k dispozícii lekársku správu, muž je na pozorovaní v nemocnici. Polícia vec prešetruje ako podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví. Prípad rieši aj Inšpektorát práce,“ povedala pre náš portál hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

Požiar práčky

Pred výjazdom na predošlý zásah mali novozámockí hasiči nahlásený požiar práčky v bytovom dome na Nábrežnej ulici. Na zásah boli vyslané 2 vozidlá s 3 hasičmi, ktorí po príchode na miesto požiaru prieskumom zistili, že požiar sa už do ich príchodu podarilo zlikvidovať obyvateľom.

Hasiči odpojili v byte elektrický prúd a miesto požiaru bolo skontrolované, či sa niekde nenachádzajú ďalšie skryté ohniská. „Škoda bola predbežne vyčíslená na 300 eur, uchránené hodnoty na 10 000 eur. Ako príčina vzniku požiaru bol stanovený elektrický skrat. K zraneniu ani usmrteniu osôb nedošlo,“ konštatuje Pánsky.

Pád z lešenia

Niekoľko minút pred deviatou hodinou bol novozámockým hasičom nahlásený technický zásah – osoba spadnutá z lešenia v prevádzkovej hale na Dvorskej ceste v Nových Zámkoch. Na zásah odišli tentokrát 2 vozidlá so 4 hasičmi.

„Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že zo zatiaľ nezistenej príčiny došlo k pádu pracovníka na technologickej konštrukcii pri kotloch z výšky cca 8 m na nižšie podlažie vo výške cca 4 m. Osoba bola pri vedomí, hasiči na mieste pomáhali záchranárom pri poskytovaní prvej pomoci a pri transporte pracovníka z konštrukcie do vozidla ZZS,“ dodal Pánsky.

„Poverený policajt začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin ublíženia na zdraví. Tento prípad rieši aj Inšpektorát práce,“ uzavrela Renáta Čuháková.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM