Anton Hrachovský Kultúra

Prípravy na rok kultúry pokračujú: Vzdušné Zámky majú vlastné logo

V roku 2020 budú Nové Zámky slovenským Mestom kultúry. Programová rada projektu odhalila nové logo.

Ilustračný obrázok k článku Prípravy na rok kultúry pokračujú: Vzdušné Zámky majú vlastné logo
2
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Nové Zámky sa stali slovenským Mestom kultúry 2020. Rozhodla o tom hodnotiaca komisia Fondu na podporu umenia po verejnej prezentácii projektov troch finálových miest, ktoré sa o titul a s ním spojenú podporu 300-tisíc eur uchádzali.

Projekt, s ktorým Nové Zámky uspeli, nesie názov Vzdušné Zámky. Po jeho verejnej prezentácii, ktorá priblížila ciele mesta s 38 participantmi, uzrelo svetlo sveta aj logo projektu.

Mesto kultúry má logo

Logo Mesta kultúry 2020 znázorňuje veternú vrtuľku symbolizujúcu (umelecké) prúdenie, (kultúrny) prievan, získavanie (tvorivej) energie, ľahkosť a pestrosť.

Kľúčovými charakteristikami loga sú priateľskosť, neformálnosť, modernosť, dynamika a hravosť.

Na tieto vlastnosti nadväzujú zvolené farby. „Hlavnou farbou je tuarégska modrá vytvárajúca pocit dôvery a lojality voči divákom a mestu,“ uvádza sa na stránke projektu na sociálnej sieti.

Všetky ďalšie farby evokujú podľa programovej rady projektu rozmanitosť, umeleckú slobodu, energiu, vzrušenie a pozitivitu.

„Farebná schéma, kombinácia jednej chladnej a troch teplých farieb, tak v konečnom dôsledku vyvoláva pokoj aj očakávania a kompetenciu aj kreativitu,“ uvádza organizátorský tím a dodáva, že zelená farba charakterizuje prírodu, čerstvosť a v neposlednom rade aj identifikáciu s farbou mestského erbu.

„V kontexte s grafickým motívom veternej vrtuľky a obsahom projektu zvolené farby vyjadrujú zážitky, ktoré chceme sprostredkovať všetkým návštevníkom Vzdušných aj Nových Zámkov,“ dodáva organizátorský tím.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Vzdušné Zámky 2020 majú vlastné logo
2
Galéria
Zdroj: Mesto Nové Zámky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM