Viktória Botošová Kultúra

Záchrana vianočnej atmosféry OBRAZOM: Primátor Klein plní svoje sľuby

Na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch bude veselo. Vianočnú atmosféru zachránil nový primátor mesta. Pozrite sa, ako boli prosby Novozámčanov vyslyšané...

Ilustračný obrázok k článku Záchrana vianočnej atmosféry OBRAZOM: Primátor Klein plní svoje sľuby
Foto: Viktória Botošová

Nový primátor mesta Nové Zámky Otokar Klein a 25 poslancov mestského zastupiteľstva zložili svoje sľuby. O primátorovej priorite sme vás informovali v článku – Klein predstavil svoje priority: Najzaujímavejšie momenty príhovoru nového primátora...

Novozámčanom do slova chýbali každoročné vianočné trhy na Hlavnom námestí. Svoju nespokojnosť neskrývali a takto vyzerali ich pobúrené reakcie na našom facebooku – Zúfalí Zámčania o neexistujúcich vianočných trhoch: Prečítajte si pobúrené reakcie z nášho facebooku!

Záchrana vianočných trhov

V pondelok sa nový primátor ujal svojej funkcie a vidno, že ani na chvíľku nezaháľal. Už v 15.decembra večer sa totižto na Hlavnom námestí začali stavať trhové stánky. Okrem svojich funkcií si našiel čas aj v utorok podvečer, kedy slávnostne zahájil tohtoročné vianočné trhy v Nových Zámkoch. Trhy otvoril príhovorom a slávnostným rozsvietením vianočných stromčekov.

16. decembra na Hlavnom námestí zdobili stromčeky škôlkari a školáci. Každá škôlka a škola mala k dispozícii na zdobenie jednu jedličku, ktorú zdobila ozdobami vlastnoručnej výroby. O 16:30 hodine boli po ukončení príhovoru primátora všetky stromčeky slávnostne rozsvietené.

Radosť a vďaka

Primátor Klein prezradil ako hodnotí včerajšie slávnostné zahájenie novozámockých vianočných trhov. „ V prvom rade som veľmi rád, že sa podarilo niečo na poslednú chvíľu narýchlo zorganizovať. Veľmi oceňujem prístup materských škôl, základných škôl a organizácií, ktoré sa zapojili do tohto projektu. Veľká vďaka patrí samozrejme aj tým, ktorí s nami spolupracovali, či už za úrad alebo za organizácie ako spoločnosť Orgeco, Ami, Brantner, ale aj organizácie KultúrKorzó a Music Drive a podieľali sa na organizovaní tohto podujatia. Myslím si, že ľudia, ktorí sa tam zišli, ktorí cítili tú atmosféru, tak mali z toho radosť. Hlavne mali z toho radosť naše deti,“ hovorí Otokar Klein. Dodal aj o plánoch do budúcna. „V budúcnosti zavedieme z tohto tradíciu, na ktorej sa budú obyvatelia mesta podieľať ešte vo väčšom počte. Ďakujem všetkým,“ ukončil primátor Klein.

16.12. 2014 Slávnostné zahájenie
18
Galéria
Foto: Viktória Botošová
16.12. 2014 Slávnostné zahájenie - Vianočná atmosféra
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM