Viktória Botošová Hokej

Posledný zápas pred reprezentačnou prestávkou: Zámky pocestujú do Budapešti

HC Nové Zámky odohrajú ďalší Mol ligový zápas. Tentokrát pocestujú do hlavného mesta Maďarska, na ľad Ferencvárošu Budapešť.

Ilustračný obrázok k článku Posledný zápas pred reprezentačnou prestávkou: Zámky pocestujú do Budapešti
Foto: Viktória Botošová

Nové Zámky dnes opäť odohrajú ďalší Mol ligový zápas. Dnes pocestujú do hlavného mesta Maďarska, na ľad Ferencvárošu Budapešť. Po tomto zápase majú Zámčania ligové voľno, nakoľko vo všetkých európskych ligách s výnimkou KHL je reprezentačná prestávka. Dnešné stretnutie sa začína o 19:00 hod. na ľade Ferencvárošu.

Novozámčanom patrí po 14 odohraných zápasoch 3. miesto v tabuľke, so ziskom 27 bodov. Tabuľka je nesmierne vyrovnaná, veď od prvého Dunaujvárošu ich delia iba 2 body a od 4. Brašova iba 3. Bielo- zelení získali z posledných 5 zápasov 8 bodov. V poslednom zápase Zámky zdolali na svojom ľade Debrecén 4:3 , pár dní predtým podľahli na jeho ľade 6:2. Najlepšie je na tom z našich hráčov v produktivite Uram s 19 bodmi. Hneď za ním je Frolík, ktorý má na svojom konte 18 bodov.

Súper z Ferencvárošu je na tom v tabuľkovom poradí o čosi horšie. Aktuálne okupuje predposledné 7. miesto so ziskom iba 13 bodov. Osobnosťou tohto mužstva Mol ligy je Václav Novák. No však aj ten za svojou produktivitou v minulých sezónach zaostáva. Doteraz nazbieral iba 10 kanadských bo­dov.

Tieto dve mužstvá sa už v tejto sezóne proti sebe stretli na ľade v Nových Zámkov. Novozámocké mužstvo si počínalo v tomto stretnutí lepšie, keďže zdolalo svojho súpera hladko 7:3.

Dnešný zápas: 31.10.2014 Fe­rencvaros – HC Nové Zámky 19:00

Zmena na trénerskom poste, ale aj v bráne

Včerajším dňom vedenie HC Nové Zámky rozviazalo zmluvu s trénerom Róbertom Spišákom. Jeho dobre odvedená prácu pre klub mesta, svedčí aj o úspechoch našich hokejistov. Na trénerskom poste ho vystriedal Slavomír Chlebec.

Zmena nastáva aj v bráne Novozámčanov. Do brány prichádza Lukáš Cikánek (26). Ten naposledy chytal v EBEL Lige za znojemských Orlov. Odchovanec Kladna má skúsenosti aj z českej Extraligy, kde pôsobil do minulej sezóny. Lukáš by mal do Mol ligy zasiahnuť už dnes v zápase proti Ferencvárošu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM