Viktória Botošová Rôzne

Najprv operný spevák teraz primátor: Môj pracovný deň vyzerá úplne inak ako voľakedy

Ako sa sám primátor priznal, od kedy vykonáva svoju funkciu, jeho bežný pracovný deň nevyzerá vôbec tak ako kedysi. Počas dňa ho vždy čaká množstvo povinností a jeho práca trvá niekedy až do neskorých večerných hodín. Deň otvorených dverí má vraj skoro stále.

Ilustračný obrázok k článku Najprv operný spevák teraz primátor: Môj pracovný deň vyzerá úplne inak ako voľakedy
Foto: Viktória Botošová

Ako vyzerá taký bežný deň primátora na novozámockom úrade? Pýtali sme Otokara Kleina. „Čo sa týka pracovných návykov, môj pracovný deň vyzerá úplne inak ako voľakedy. Čomu som strašne rád a veľmi to oceňujú aj ľudia, je že na mestskom úrade je deň otvorených dverí každí deň. Ľudia to oceňujú a hovoria, že je to obrovská zmena,“ pochvaľuje si.

Ako pokračuje, niekedy sa stane niekedy, že sa chce niekto objednať a nemajú už voľný termín. „Napriek tomu prijímame ľudí ak je na to priestor a sú ochotní počkať aj dvadsať – tridsať minút, lebo pred dverami je vždy rušno,“ vysvetľuje primátor a doplnil, že o tom svedčí aj plný kalendár, jednak jeho, ale aj kolegov na mestskom úrade.

Podľa jeho slov to nie je to práca hodinová. „Nie je to také, že začíname o ôsmej, alebo o deviatej a končíme o tretej. Začíname každý deň najneskôr o siedmej hodine. Veľakrát tu už máme návštevy aj o štvrť na sedem, alebo o pol siedmej a to mnoho krát sú z toho prekvapené aj dámy, dole na vstupe do budove, že kedy začína život na mestskom úrade," opisuje bežné rána.

Ak ste videli pri prechádzkou mestom svietiť svetlá na úrade aj večer, tu je vysvetlenie. „Život na mestskom úrade určite nekončí o tretej ani o piatej, či šiestej hodine, kedy by sa mal mestský úrad zamykať, ale veľakrát trvá do neskorých hodín.“

Práca hlavy mesta sa nevykonáva len v kancelárii úradu. „To, čo je možno najmenej vidieť, je že mnoho stretnutí prebieha aj mimo nášho úradu, mimo nášho mesta a veľakrát aj mimo nášho okresu. Stane sa, aj že človek ide do zahraničia, vybavuje, rieši na úkor vlastného času, vlastnej rodiny. Myslím si však, že preto sme tu, preto sme sa do toho pustili a verím, že ten výsledok bude taký, že sa nebude za čo hanbiť.“

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM