Viktória Botošová Samospráva

Necelý rok vo funkcii: Primátor Klein prezradil aká vládne na úrade atmosféra

Čas beží rýchlo a pomaly to bude už rok, čo je primátor mesta Nové Zámky Otokar Klein vo svojej funkcii. Stihol si to uvedomiť? Ako to vníma? Pozrite sa, čo nám prezradil...

Ilustračný obrázok k článku Necelý rok vo funkcii: Primátor Klein prezradil aká vládne na úrade atmosféra
Foto: Viktória Botošová

O tom, že prvý muž nášho mesta funguje aj na sociálnej sieti a komunikuje s Novozámčanmi aj touto formou, sme vás informovali prednedávnom. Dočítať ste sa mohli aj to, aké darčeky zdobia kanceláriu samotného primátora mesta Nové Zámky. Teraz máte možnosť prečítať si, čo prezradil primátor po necelom roku vo funkcii.

15.decembra 2015 sa v Nových Zámkoch konalo ustanovujúce zastupiteľstvo, na ktorom sa nový primátor mesta Otokar Klein ujal svojej funkcie. Pomaly to bude už rok, od kedy primátor zložil slávnostný sľub a ujal sa svojej funkcie. Rýchlo ten čas ubehol, ako to zatiaľ vníma?

„Vďaka obrovským starostiam, ktoré nám tu zostali, ten čas letí neúprosne a veľmi rýchlo. Dnes už môžeme povedať, že s veľkou úctou sme zvládli to, čo nám tu bolo zanechané. Ja verím, že keď 15.decembra dovŕšime ten prvý rok, tak budeme vedieť prísť s takými výsledkami, ktoré hovoria za seba," začal primátor.

Ako pokračuje za ten necelý rok toho zatiaľ stihli celkom dosť. „My to vidíme deň, čo deň a tú nešťastnú situáciu v akej naše mesto bolo sme nielen že zastabilizovali, ale podarilo sa nám uchádzať sa o množstvo projektov, podarilo sa nám získať finančné prostriedky pre mesto, posunuli sme sa úplne niekam inam – ďalej, v spolupráci s miestnymi podnikateľmi, v spolupráci s politickým vedením, v nastavení komunikácii v rámci ministerstiev, úradov, v rámci rezortov. Posunuli sme naše mesto niekam inam, nakoľko za posledné roky tá stagnácia bola veľmi tvrdo viditeľná,“ hovorí.

Atmosféra na úrade

Už je to skoro rok, čo sa Otokar Klein ocitol v novej funkcii, v novom pracovnom prostredí a medzi novými ľuďmi. Boli sme zvedaví, aká je na úrade pracovná atmosféra a ako sa mu pracuje so zamestnancami. „Hneď po nástupe do funkcie sme zvolali všetkých zamestnancov mesta, mestského úradu a spoločností. Všetkým sme povedali, že neprišli sme preto, aby sme ľudí odtiaľto odohnali, práve naopak, chceme im ukázať, že napriek tomu, že ich strašili, vieme spolupracovať a sme otvorení. Tí, ktorí chceli, alebo ktorí boli prinútení v minulosti odísť, alebo odišli preto, že vedeli, čo vykonali a chcú odísť – tak tí odišli sami," vysvetľuje.

„Boli tu ľudia, ktorí nemali ešte tie pracovné návyky, alebo to morálne zázemie a sám kolektív ich zo svojich radov vyčlenil. Veľa nových zamestnancov bolo prijatých, mnohí z nich boli zamestnaní na základe výberových konaní,“ pokračuje.

Vďaka patrí všetkým zamestnancom

Ako pokračuje, šíria sa aj ohlasy, že sú jednotliví ľudia dosádzaní do funkcií. „Nemám vedomosť o tom, že by bol niekto špeciálne dosadení, tak ako tomu bolo v minulosti na základe rodinných, či príbuzenských vzťahov.“

„V každom prípade, zamestnancom, ktorí tu sú a ktorí zostali, tak im patrí veľká vďaka. Jednak, že sme si k sebe našli cestu a aj vďaka nim sa nám darí, tak ako sa nám darí. Nálada aj vnútorné pomery sú pozitívne a sú dobre nastavené,“ dodal na záver.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM