Viktória Botošová Rôzne

Primátor prezradil viac o svojej kancelárii: Trávim tu veľa času, celý deň sa tu ale vydržať nedá :) FOTO

Vzácne návštevy nie sú ničím neobvyklým ani v meste akým sú Nové Zámky. Primátor mesta Otokar Klein nám prezradil, kto všetko už sedel uňho v kancelári..

Ilustračný obrázok k článku Primátor prezradil viac o svojej kancelárii: Trávim tu veľa času, celý deň sa tu ale vydržať nedá :)  FOTO
Foto: Viktória Botošová

Aj keď primátor nášho mesta Otokar Klein je na primátorskej stoličke ešte len necelý rok, zbierka darov a predmetov v jeho kancelárii sa rozrástla. Pozrite sa, kto všetko ich tu zanechal.

Ministri, tajomníci i najmenší Novozámčania

Ako sám priznáva, vo svojej kancelárii trávi veľa času, prijímaním rôznych hostí i Novozámčanov. V kancelárii a zasadačke sa konajú podľa jeho slov aj protokolárne návštevy. Kanceláriu už mali možnosť navštíviť viacerí. „Veľmi ma teší, keď napríklad aj počas prázdnin v rámci letných táborov prišli celé skupiny detí. Vyskúšali si primátorskú stoličku, sedenie, popozerali sa, čo je všetko na stole a čo sa nachádza v priestore mojej kancelárie,“ hovorí s úsmevom.

Ako pokračuje, kanceláriu navštívili aj mnohé tváre z nášho spoločenského, či politického spektra. „Už tu bolo niekoľko ministrov, niekoľko štátnych tajomníkov, veľa úradných pracovníkov. V rámci mestského úradu nemôžem povedať, že každý jeden zamestnanec, ale mnohí sem pravidelne chodia a stretávame sa tu. Čo mne robí najväčšiu radosť, že tisíce Novozámčanov už sedeli v tejto kancelárii a pre mňa toto je najpodstatnej­šie,"vysvetľu­je.

Úrad, kancelária a primátorský stôl

Veľa sa presúva po úrade. „Každopádne nie kancelária je tým priestorom, ktoré by mesto potrebovalo. Veľa chodím po mestskom úrade z kancelárie do kancelárie, aby som priamo vedel napríklad aj o problémoch zamestnancov mestského úradu, alebo to s akou problematikou za nimi obyvatelia chodia.“

Podľa jeho ďalších slov sa v kancelárii nedá tráviť celý pracovný deň. „Máme nespočetne veľa podujatí, akcií a udalostí, ktoré musíme počas dňa absolvovať. No táto kancelária je momentálne súčasťou môjho života a využívam ju tak ako keby to bola hocijaká iná kancelária, ktorú som mal aj predtým."

Ako dodal primátorský stôl nie je jediným miestom, kde padajú dôležité rozhodnutia. „ Nie všetky veci riešim tu z tejto kancelárie. Ja som rád, keď mám aj kolegov pri sebe, takže väčšinou sa skôr snažím byť súčasťou nejakej užšej komunity a nikdy nie tak, že by som sa tu sám zatváral, to určite nie.“

Môže vás zaujímať:

Kancelária primátora i zasadačka: Miesta, kde sa prijímajú dôležité návštevy
7
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM