Viktória Botošová Krimi

Kamionista si nevšimol výstražné znamenie a spanikáril: Z priecestia neďaleko Zámkov už ťahač neodtiahol!

Podľa policajnej správy sa vodič kamiónu pravdepodobne nevenoval vedeniu svojho vozidla. To sa mu žiaľ vypomstilo, nakoľko si vôbec nevšimol blikajúce výstražné znamenie...

Ilustračný obrázok k článku Kamionista si nevšimol výstražné znamenie a spanikáril: Z priecestia neďaleko Zámkov už ťahač neodtiahol!
Zdroj: TASR

ŽSR zaznamenali počas uplynulého týždňa závažnú zrážku vlaku s kamiónom, pri ktorej však nikto nezomrel. „Na trati Výhybňa Bánov – Nové Zámky došlo k zrážke vlaku s kamiónom, ktorý vošiel na zabezpečené železničné priecestie, a to v čase prebiehajúcej výstrahy a po uzatvorení závor vodič ťahača spanikáril a namiesto ich prerazenia rahien na železničnom priecestí vystúpil z kabíny a vozidlo zanechal na priecestí,“ uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa ŽSR.

Ako dodala, pri zrážke došlo k úplnému zničeniu priecestného zabezpečovacieho zariadenia a jedného výstražníka, táto porucha sa bude dlhodobo odstraňovať, značne poškodená bola aj súprava vlaku. O prípade poskytla informácie aj hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

Informáciu, že dňa 21. septembra 2015 asi o 16:50 hod. sa v katastri Nových Zámkov stala dopravná nehod, potvrdila aj policajná hovorkyňa.

„Vodičovi nákladného ťahača sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke a neskoro si všimol blikajúce výstražné zariadenie na železničnom priecestí, kde vošiel s ťahačom,“ vysvetľuje Čuháková.

Vodič kamiónu sa snažil ešte situáciu zachrániť. „Pri urýchlenom vyjdení zo železničného priecestia mu zhasol motor, pričom v tom čase už išiel vlak. Rušňovodič už zrážke zabrániť nevedel. Ťahač bol vlakom odhodený do železničných závor a elektrického systému,“ ukončila policajná hovorkyňa. Polícia okolnosti tejto nehody prešetruje.

Čítajte aj:

Foto: ilustračné
Zdroj: Dnes24

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM