Viktória Botošová Krimi

Rozruch na železničnej stanici: Agresívny roj ohrozoval cestujúcich, hasiči mali čo robiť!

Agresívni diví hmyz sa objavil v priestoroch vlakovej stanice. Pre bezpečnosť cestujúcich sa železnica obrátila na hasičov. Tí si s lietajúcim hmyzom takto poradili.

Ilustračný obrázok k článku Rozruch na železničnej stanici: Agresívny roj ohrozoval cestujúcich, hasiči mali čo robiť!
Zdroj: TASR

Aj hmyz vie niekedy narobiť šarapatu. Takto sa rozčertil na železničnej stanici. „V priestoroch medzi dopravnou kanceláriou a čakárňou pre cestujúcich sa objavil roj agresívnych divých včiel a sršňov,“ informovala Martina Pavliková, hovorkyňa ŽSR a ako dodala na zásah privolali HAZZ Nové Zámky.

Dňa 14. septembra 2015 predpoludním bol hasičom v Nových Zámkoch nahlásený technický zásah, roj sršňov a ôs na železničnej stanici v Dvoroch nad Žitavou, ktoré ohrozujú cestujúcich. Bližšie informácie nám poskytol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Nitre, Viliam Pansky.

Na zásah boli vyslaní 3 hasiči na 1 vozidle. „Po príchode na miesto a vykonaní prieskumu bolo zistené, že ide o sršne vyletujúce z hniezda v komíne a osy, ktoré mali hniezdo pod strešnou krytinou,“ vysvetľuje hovorca.

Podľa ďalších slov hovorcu, výpravca stanice poskytol hasičom sprej na likvidáciu, ktorý bol síce účinný, ale nepostačoval na likvidáciu všetkého lietajúceho hmyzu. „Výpravcovi hasiči následne vysvetlili ako má bezpečne postupovať pri likvidácii hmyzu po zakúpení ďalších prostriedkov,“ dodal Pánsky.

Rozsiahly požiar v našom okrese: Zámockí hasiči v akcii, vlaková doprava zastavená!

Požiar pri tratiach dal hasičom zabrať: Železničiari odhalili pravdepodobnú príčinu vznietenia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM