Viktória Botošová Krimi

Štyria dedinčania z nášho okresu vytasili nože a pustili sa do seba: Stopol ich až výstrel z pištole!

Spor medzi Richardom (24), Tiborom (27), Jozefom (18) a Zoltánom (31) sa podľa policajtov ťahal už dlhšie. Bitka sa strhla popoludní, priamo na ulici.

Ilustračný obrázok k článku Štyria dedinčania z nášho okresu vytasili nože a pustili sa do seba: Stopol ich až výstrel z pištole!
Zdroj: TASR

O prípade informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. V nedeľu 20. septembra 2015 došlo vo Dvoroch nad Žitavou k výtržnosti. „Štyria muži na seba zaútočili okolo 13:00 hod. na ulici J. Aranya vo Dvoroch nad Žitavou,“ uvádza hovorkyňa.

Zoltán (31) a Jozef (18) sa dostali do konfliktu s Richardom (24) a Tiborom (27) z obce Bruty. „Ich dlhšie trvajúci spor vyvrcholil potom, ako Zoltán rozbil na Richardovom aute drevenou pálkou čelné sklo a poškodil dvere na strane vodiča. Muži sa začali vzájomne napádať nožmi a strhla medzi nimi bitka,“ vysvetľuje Bruchterová.

Policajná hliadka osoby vyzvala, aby od svojho konania upustili. „Nakoľko výzvu polície neuposlúchli bola v zmysle zákona použitá služobná zbraň. Policajti vystrelili do vzduchu dva varovné výstrely,“ povedala. Ako pokračuje, všetkým štyrom mužom bola obmedzená osobná sloboda a boli predvedení na oddelenie k vypočutiu, kde boli vykonané všetky potrebné procesné úkony.

Poverený policajt z Dvorov nad Žitavou obvinil z prečinu výtržníctva Richarda (24), Tibora (27), Jozefa (18) a Zoltána (31). Obvinení muži sú na základe informácií od polície stíhaní na slobode. „V prípade preukázania viny im hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky,“ dodala Božena Bruchterová.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM