Anton Hrachovský Šport

Zmeny vo vedení aj kádri: Hádzanári Zámkov začínajú prípravu pred novou sezónou

Hádzanársky klub z Nových Zámkov vstupuje do novej sezóny. V kabíne nastal pohyb, zmeny sa dotkli aj funkcionárskych kresiel.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny vo vedení aj kádri: Hádzanári Zámkov začínajú prípravu pred novou sezónou
Foto: Anton Hrachovský

Do extraligového ročníka 2018/2019 vstúpia hádzanári Nových Zámkov s viacerými zmenami. Podobne, ako v prípade hokejového klubu, aj ten hádzanársky bude od nového ročníka niesť upravené meno. Vystupovať bude pod názvom Mestský hádzanársky klub Štart Nové Zámky – MHC ŠTART Nové Zámky. Ide o reakciu na rozhodnutie mestských poslancov, podľa ktorého musí mať každý klub s mestskou dotáciou vyššou ako 10-tisíc eur ročne, v názve slovo „mestský“.

Nové vedenie i hráči

Zmena názvu klubu však nie je jedinou. Ako uviedol klub na svojej webovej stránke, po piatich rokoch končí na poste prezidenta klubu Róbert Rudinský, ktorého vystrieda bývalý hráč a dlhoročný kapitán družstva Emil Mokryš. Viceprezidentom klubu sa stal taktiež bývalý hráč, tréner a funkcionár Juraj Bogár.

Trénerom ostáva Peter Sporni, hrajúcim asistentom Tomáš Straňovský. Na prvom tréningu sa im hlásilo 17 hráčov, vrátane troch vekom ešte dorastencov.

Pohyb nastal aj v samotnom hráčskom kádri. A-tím opustili Gabriel Hricišon, Ivan Tymoščuk, Filip Šátek a Ruslan Paršutin.

Naopak, do kabíny HC Štart sa vrátili bývalé opory Tomáš Tschur z Hlohovca, Ernest Masaryk z Topoľčian či Vojtech Gyurics.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM