Anton Hrachovský Samospráva

Športové kluby v Zámkoch musia upraviť svoj názov: To, ktoré, závisí od dotácie

Poslanci Nových Zámkov prijali návrh na zmenu názvu niektorých miestnych športových klubov. Súvisí to s dotáciami klubu zo strany mesta.

Ilustračný obrázok k článku Športové kluby v Zámkoch musia upraviť svoj názov: To, ktoré, závisí od dotácie
Foto: Anton Hrachovský

Po poslednom mestskom zastupiteľstve čaká na niektoré športové kluby v Nových Zámkoch drobná, no pre mesto z reprezentačného pohľadu dobrá zmena. Športové kluby budú musieť v závislosti od mestskej dotácie upraviť svoje názvy.

Zmena názvu športových klubov

Týkať sa to bude klubov, ktorých dotácia zo strany mesta prevyšuje čiastku 10-tisíc eur. Po novom by sa táto zmena mala dotknúť hádzanárskeho a dvoch hokejových klubov. Ďalší z klubov, ktorý poberá dotácia vyššiu ako 10-tisíc eur – FKM (Futbalový klub mesta) Nové Zámky už dávno používa názov odkazujúci na mesto.

„Každý športový klub, ktorý dostáva z účelových dotácií viac ako 10-tisíc eur, musí mať vo svojom názve meno mesta, čiže napríklad ´Mestský športový klub´,“ znel návrh poslanca Kolomana Forró, ktorý jeho kolegovia schválili.

Nasledovať tak budú príklad futbalového (FKM Nové Zámky) a futsalového klubu (MFK Ivekol Nové Zámky), ktoré vo svojom názve nesú odkaz na mesto. Kluby popritom budú môcť využívať v názve aj komerčný názov.

Spomínaný návrh sa bude dotýkať nasledovných klubov:

  • Hádzanársky klub ŠTART
  • Hokejový klub Lokomotíva
  • OZ Hokej Nové Zámky

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM