Anton Hrachovský Hokej

Zámčania si schuti zastrieľali: Vyše poltucet v sieti mladíkov z HK Orange 20

Hokejisti HC Nové Zámky nadviazali na domáce víťazstvo so Žilinou. Tentoraz sa proti nim postavil tím, ktorého kostra by sa mala predstaviť na MS do 20 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Zámčania si schuti zastrieľali: Vyše poltucet v sieti mladíkov z HK Orange 20
Foto: Anton Hrachovský

Po úvodnom domácom tipsportligovom stretnutí proti Žiline sa predstavili hokejisti Nových Zámkov proti výberu HK Orange 20.

Od úvodu hra na jednu bránu

Domáci sa predstavili po prvý raz v Tipsport lige so Škorvánkom v bráne. Veľmi blízko ku gólu mali Novozámčania už v 3. minúte stretnutia, keď hosťom zavarila Kytnárova formácia, no aj s Durného pomocou zastal puk tesne pred bránkovou čiarou. O minútu neskôr stratil pri prechode do útočného pásma puk Košecký, zmocnil sa ho Brabenec a ideálne našiel na druhom krídle Semoráda. Toho strelu z prvej Durný vykryl, no proti následnej dorážke Lelkeša bol už bezmocný. Úvodná tretina sa niesla jednoznačne v réžii Zámčanov. Svoju prevahu však nedokázali pretaviť do ďalšieho gólového efektu. Až v 18. minúte duelu pohrozili výraznejšie i zverenci Ernesta Bokroša, no zo skrumáže pred Škorvánkovou bránkou gól vyťažiť nedokázali.

Podobný priebeh aj v druhej tretine

Už v 3. minúte ich schladil hostí Hegyi, ktorý výborne „vymiešal“ Durného a blafákom z nájazdu skóroval. O niekoľko okamihov sa skóre menilo znova, keď Murín prepálil všetko, čo mu stálo v ceste a znížil na rozdiel jediného gólu. V dobrej šanci sa následne ocitol domáci kapitán Hudec, no Durného pohyb betónom bol rýchlejší. Na druhej strane sa vo veľkej šanci počas presilovej hry ocitol hosťujúci Sloboda, no zoči-voči Škorvánkovi neuspel. V 34. minúte putoval na trestnú lavicu Murín, početnú výhodu zúžitkoval presnou strelou švihom od modrej čiary Hvila a domáci opäť viedli dvojgólovým rozdielom.

Gólové hody v záverečnej časti

Ani v záverečnej tretine sa priebeh hry nezmenil. Celé to potvrdil už 44. minúte obranca Maier, ktorý po Kytnárovom vyhranom vhadzovaní prestrelil Durného. O dve minúty ho gólovo napodobnil Semorád. Ten zblízka nedal gólmanovi hostí šancu. Ďalším úspešným strelcom bol domáci Kytnár, ktorý využil neprehľadnú situáciu pred bránou hostí. Kytnárova formácia ukázala svoje umenie ešte raz, keď akciu na jeden dotyk v podaní Lelkeša s Kytnárom zakončil do odkrytej brány Hvila. Novozámčania boli počas celého stretnutia aktívnejším tímom, zaslúžene zvíťazili 7:1 a usadili sa na čele ligovej tabuľky. Najbližšie, už 14. septembra, ich čaká náročný zápas na ľade majstrovskej Nitry.

HC Nové Zámky – HK Orange 20 7:1 (1:0, 2:1, 4:0)

  • Góly: 4. Lelkeš (Semorád, Brabenec), 23. Hegyi (Tábi), 36. Hvila (Chovan), 44. Maier (Kytnár), 46. Semorád (Ďurčo), 53. Kytnár (Podstavek, Maier), 56. Hvila (Lelkeš, Kytnár) – 25. Murín (Váňa, Horvath)
  • Rozhodovali: Müllner – Gegáň, Kacej,
  • vylúčenia: 5:6,
  • presilovky: 1:0,
  • oslabenia: 0:0,
  • 567 divákov

Zostavy:
HC Nové Zámky: Škorvánek – Sandgren, Čížek, Chovan, Ďurčo, Maier, Sucharda, Ficel – Semorád, Brabenec, Hudec – Hvila, Kytnár, Fábry – Podstavek, Lelkeš, Paulovič – Dubec, Hegyi, Tábi

HK Orange 20: Durný – Košecký, Jendroľ, Danko, Vybiral, Bdžoch, Trška, Burzík, Grman – Váňa, Pätoprstý, Sloboda – Horváth, Mišuta, Oško – Struška, Koziot, Koyš – Pataky, Murín, Hecl

Čo na to tréneri?

Ivan Černý, asistent trénera HC Nové Zámky: „Z našej strany to bol prvé dve tretiny skôr taký upracovaný hokej. Nedarili si nám prihrávky ani kombinácie. Chvalabohu, v tretej tretine sa nám chytili niektorí strelci a v kľude sme tento zápas dohrali. Veľmi nás to teší, pretože zajtra máme náročný zápas v Nitre.“

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20: „Chcel by som pochváliť chlapcov za prvú tretinu, v ktorej naša hra nebola zlá. Bohužiaľ, v druhej časti hry sa to zlomilo, pri našom zlom striedaní, keď sme dovolili hráčovi Nových Zámkov ísť samému na brankára. Keď sa súper dostal do stavu 3:1, bolo vidieť, že sa ukľudnil. Nemyslím si, že chlapci proti súperovi poľavili, no ten vedel, že tento náskok si už postráži. Na to, aby sme dali ďalšie góly, sme mali príliš malý tlak. Snaha je snaha a kvalita je kvalita. A to sa prejavilo. Urobili sme množstvo chýb, ktoré súper potrestal.“

Môže vás zaujímať:

V domácej premiére predviedli Zámky obetavý výkon: Ten priniesol svoje ovocie

Zámčania v premiére nesklamali, zo Zvolena si nesú bod

V Zámkoch je to pre nás veľká škola, tvrdí jeden z mladíkov v HC Nové Zámky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM