Anton Hrachovský Šport

Veľká posila pre hádzanárov Nových Zámkov, zo zahraničia sa vracia stredná spojka

Po siedmych rokoch sa oblečie do dresu Nových Zámkov odchovanec klubu s reprezentačnými skúsenosťami. Zo zahraničia sa vracia naša šikovná spojka.

Ilustračný obrázok k článku Veľká posila pre hádzanárov Nových Zámkov, zo zahraničia sa vracia stredná spojka
Zdroj: TASR

Z niekoľkoročného pôsobenia v Maďarsku sa do kádra HC Štart Nové Zámky vracia odchovanec klubu Gabriel Vadkerti (na snímke). V uplynulom ročníku maďarskej najvyššej súťaže v drese Csurgó dosiahol 31-ročný tvorca hry bilanciu 13 gólov v 15 ligových zápasoch, k tomu pridal dva presné zásahy v Maďarskom pohári. So svojím klubom obsadil v sezóne 2015/2016 celkovo 5. ligovú priečku.

„S 30-násobným slovenským reprezentantom sme sa dohodli zatiaľ na jednoročnom pôsobení v našom klube. Gabi je veľký srdciar, ktorý určite dobre zapadne do kolektívu nielen na ihrisku, ale aj v šatni a spoločnými silami a skúsenosťami prispeje k postupu nášho tímu do spoločnej československej ligy,“ uvádza oficiálny web novozámockého HC Štart.

Sedem rokov v silnej maďarskej lige

Od roku 2009, kedy Vadkerti opustil rady novozámockého Štartu, odohral sedem sezón v dresoch maďarských celkov z Debrecínu, Gyöngyösu a naposledy Csurgó, pričom časť sezóny 2014/2015 strávil v budapeštianskom klube PLER KC. V reprezentačnom drese Slovenska sa predstavil aj počas ME 2008 v Nórsku.

Vadkertiho kvalitu si uvedomuje i novozámocký tréner Peter Sporni. Do jeho kádra sa šikovná spojka bude určite hodiť. „Gabo Vadkerti je veľkou posilou, je to obrovský bojovník. Je to hráč, ktorého sme tu v Nových Zámkoch dávno nemali. Veľmi sa na neho tešíme a sme veľmi radi, že prišiel ku nám hrať,“ vyjadril sa na margo posily Peter Sporni.

Môže vás zaujímať:

Nové Zámky dejiskom medzinárodného turnaja: Domácich preveria súperi zo zahraničia

Prestup rodáka zo Zámkov: Smeruje do popredného maďarského klubu

Hádzanári sa pripravujú na nový ročník: Poznáme plán prípravných zápasov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM