Anton Hrachovský Iné športy

Prestup rodáka zo Zámkov: Smeruje do popredného maďarského klubu

Novozámocký hádzanársky odchovanec Michal Tóth mení klub. Z kádra šiesteho tímu uplynulej sezóny mieri do bronzového celku.

Ilustračný obrázok k článku Prestup rodáka zo Zámkov: Smeruje do popredného maďarského klubu
Zdroj: TASR

23-ročný slovenský brankár a novozámocký hádzanársky odchovanec Michal Tóth prestupuje z maďarského Vácu do tímu bronzového medailistu maďarskej najvyššej súťaže – Tatabánye.

Vedenie bronzového tímu uplynulého ročníka maďarskej ligy siahlo po bývalom mládežníckom reprezentantovi Slovenska Michalovi Tóthovi ml., pretože hľadalo vysokého brankára. Do oka mu tak padol 202-centimetrový slovenský brankár, ktorý však priznáva iba výšku 2 metre.

Bude súčasťou silného tímu s najvyššími ambíciami

„Vo Váci mi skončila platnosť zmluvy a môj manažér prišiel do kontaktu s predstaviteľmi Tatabánye. Veľmi ma potešilo, že je o moje služby záujem. Vyzerá to tak, že Tatabánya dáva dokopy veľmi silné mužstvo. Ešte sa však potrebujeme zohrať,“ opísal Tóth v krátkosti pre klubový web svoj prestup.

„Pevne verím, že budeme úspešní a ja k tomu prispejem svojimi výkonmi. Ciele sú jasné, v lige chceme dosiahnuť čo najlepšie umiestnenie a v európskom pohári sa dostať čo najďalej. Sľubujem, že urobím všetko pre to, aby sa nám to podarilo“ prezradil Michal Tóth ml., ktorý je synom bývalého hráča a manažéra novozámockého klu­bu.

Tóth začal s hádzanou ako šesťročný, ako pätnásťročný zamieril z Nových Zámkov do Szegedu. „Už ako malý chlapec som si uvedomail, že hádzaná pre mňa znamená všetko,“ prezradil Michal Tóth mladší. Po piatich rokoch prestúpil do Budapešti, chvíľku pôsobil aj v 2. lige vo farbách Ózdu. Následne zamieril k vtedajšiemu nováčikovi Váci KSE, s ktorým obsadil v minulej sezóne 6. miesto maďarskej ligy.

Informáciu priniesol oficiálny web klubu z Tatabáne.

Môže vás zaujímať:

Hádzanári sa pripravujú na nový ročník: Poznáme plán prípravných zápasov

V Zámkoch možno pribudne Regionálne hádzanárske centrum, adeptov je však viacero

Hádzanári začnú novú sezónu proti finalistovi: Bojovať budú aj o postup do česko-slovenskej HIL

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM