Anton Hrachovský Správy

Väčšina operácií musí počkať! Nemocnica nasadila ešte prísnejšie pravidlá

Ak čakáte na operáciu, pravdepodobne budete musieť počkať. Uzatvorená bude jednodňová zdravotná starostlivosť a zrušené budú ambulantné rehabilitačné výkony.

Ilustračný obrázok k článku Väčšina operácií musí počkať! Nemocnica nasadila ešte prísnejšie pravidlá
23
Galéria
Zdroj: TASR

Od piatka 13. marca platia v novozámockej nemocnici ešte prísnejšie pravidlá. Ide o zabránenie možnému šíreniu infekcie koronavírusom. Najnovšie bola zrušená väčšina operácií.

„Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky dnešným dňom 13.3.2020 zrušila plánované operácie, okrem onkologických, resp. tých, ktoré neznesú odklad. To znamená, že pacienti, ktorých zdravotný stav je vážny/akútny budú operovaní,“ informoval hovorca nemocnice Ján Baček.

Obmedzené budú aj ambulantné vyšetrenia. Uzatvorená bude jednodňová zdravotná starostlivosť a zrušené budú ambulantné rehabilitačné výkony.

Obmedzené budú výkony aj na rádiologickom oddelení. Vstup na magnetickú rezonanciu nebude cez budovu monobloku, ale cez vstup do zimnej záhrady, pacientov budú usmerňovať pracovníci vlastnej ochrany.

„Pacienti, ktorí majú naplánovanú kontrolu u lekára a účel tejto kontroly nie je nevyhnutný a neohrozuje ich zdravotný stav by vzhľadom k aktuálnej epidemiologickej situácii kontrolu mohli odložiť na neskôr a svojho lekára o tom telefonicky informovať,“ dodal hovorca nemocnice.

ZÁKAZ NÁVŠTEV v nemocnici naďalej platí až do odvolania.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM