Anton Hrachovský Správy

Pacienti pozor! Nemocnica sprísňuje pravidlá, takto budú pracovať ambulancie po novom

Po vyhlásení zákazu návštev prijala novozámocká nemocnica ďalšie opatrenia. Týkajú sa viacerých ambulancií a vyšetrenia pacientov.

Ilustračný obrázok k článku Pacienti pozor! Nemocnica sprísňuje pravidlá, takto budú pracovať ambulancie po novom
23
Galéria
Zdroj: FNsP Nové Zámky

Po ohlásení zákazu návštev vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Nové Zámky pristúpilo jej vedenie k rozsiahlejším opatreniam na zabránenie šíriacej sa hrozby nákazy koronavírusom.

Spravilo tak na základe vyhlásenia Ministerstva zdravotníctva SR a Ministerstva vnútra SR v súvislosti s nákazou COVID – 19.

Zákaz návštev v nemocnici platí od 6. marca 2020 až do odvolania. Z toho dôvodu sa hlavný vstup do nemocnice zatvoril, pričom pacienti, ktorí idú do ambulancií na vyšetrenia, využívajú bočný vchod.

Rozšírené opatrenia nemocnice

Vedenie nemocnice prijalo od 10. marca 2020 ďalšie opatrenia proti šíreniu koronavírusu. Preventívne kroky sú nasledovné:

  • Od 11.3.2020 bude obmedzená činnosť všetkých ambulancií FNsP NZ. Všetky plánované ambulantné vyšetrenia, ktoré znesú odklad, je potrebné odložiť a zároveň objednaných pacientov o uvedenom informovať.
  • Predoperačná interná ambulancia pri Urgentnom príjme I. typu bude do odvolania zatvorená.
  • Žiaci Strednej zdravotníckej školy NZ a študenti Fakulty ošetrovateľstva a sociálnej práce sv. Ladislava sa nebudú zúčastňovať praktickej výučby na oddeleniach FNsP NZ, ani absolvovať teoretickú výučbu v priestoroch FNsP Nové Zámky.
  • Zamestnanci, ktorí sa vrátili z rizikových krajín postihnutých COVID – 19 (Taliansko, Čína, Kórea a Irán), majú nariadenú povinnú 14-dňovú karanténu.
  • S okamžitou platnosťou sa ruší účasť na všetkých odborných podujatiach zdravotníckych pracovníkov v zahraničí v súvislosti so sústavným vzdelávaním.
  • Platí zákaz organizovania verejných podujatí a bohoslužieb v priestoroch FNsP Nové Zámky.
  • Pacienti na FBLR ambulantnú časť (okrem pacientov s obmedzenou pohyblivosťou) budú prichádzať bočným vchodom (vedľa Nemocničnej lekárne)

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM