Anton Hrachovský Kultúra

Tipy na voľno v Nových Zámkoch a okolí: Aj tento víkend ponúka zaujímavé podujatia

Aj tento víkend sa bude v Nových Zámkoch a okolí konať viacero podujatí. Prinášame šesť z nich, na ktoré sa určite oplatí zavítať.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na voľno v Nových Zámkoch a okolí: Aj tento víkend ponúka zaujímavé podujatia
Foto: Anton Hrachovský

NÁRODNÉ KULTÚRNE PAMIATKY SLOVENSKA

8. – 30. septembra 2016, pondelok – piatok od 8:00 do 16:00, Minigaléria v kine Mier

Novozámocký umelec Ernest Šorokšári, ktorý sa prezentuje unikátnou tvorbou mozaík ukáže verejnosti ďalšiu zo svojich zbierok. Tentoraz sa venuje sérii národných kultúrnych pamiatok Slovenska.

IMRE BUKTA – JA A DEDINA

8. septembra – 15. októbra 2016, utorok – piatok od 8:00 do 17:00, Galéria Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch

Výstava poukazuje na kľúčovú rolu rodnej dediny, ktorú od začiatku zohráva v jeho tvorbe. Dedinské prostredie ho zásadne formovalo, poskytlo mu prvotné impulzy, námety, materiály, ktoré sa stali charakteristickými prvkami jeho výtvarného nazerania. V sobotu je otvorené v čase od 9:00 do 13:00.

FRANTIŠKÁNI V NOVÝCH ZÁMKOCH

od 9. septembra 2016, Múzeum Jána Thaina v Nových Zámkoch

Výstava ´Františkáni v Nových Zámkoch´ je organizovaná z príležitosti 390. výročia príchodu Rádu menších bratov do Nových Zámkov na pozvanie arcibiskupa Petra Pázmaňa. Dokumentuje dejiny františkánskej rehole v našom meste, od položenia základného kameňa ich kostola a kláštora v roku 1626 až po súčasnosť.

II. ZÁMOCKÉ HRY

10. septembra 2016, od 16:00, Rúbaň

Druhý septembrový víkend bude patriť dobrej nálade, vínu a kultúre. Čakajú na vás predstavenia speváckych a tanečných zborov a hlavne víno. Najlepší vinári z okolia sa stretnú v obci Rúbaň.

RAP 4 LIFE / PIL C

10. septembra 2016, od 22:00, W Club

Akcia Rap4Life oslavuje 5 rokov, pri tej príležitosti nebude chýbať okrem hudby ani torta a rôzne súťaže. Jedným z hlavných ťahákov by mal byť slovenský raper Pil C.

HC NOVÉ ZÁMKY – MsHK ŽILINA

11. septembra 2016, o 17:00, Zimný štadión

V nedeľu zažijú Nové Zámky veľkú udalosť. Hokejisti miestneho HC odohrajú svoje historicky premiérové stretnutie v najvyššej hokejovej súťaži na Slovensku. Do Nových Zámkov pricestuje Žilina, s ktorou sa nováčik stretol počas prípravy, v Žiline jej podľahol 2:3 po samostatných nájazdoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM