Anton Hrachovský Kultúra

Prežite víkend v Nových Zámkoch naplno: Inšpirujte sa našim výberom podujatí

Voľné dni môžete v Nových Zámkoch a okolí stráviť na rôznych miestach. Inšpirujte sa ponukou, ktorú sme pre vás vybrali.

Ilustračný obrázok k článku Prežite víkend v Nových Zámkoch naplno: Inšpirujte sa našim výberom podujatí
Foto: Anton Hrachovský

100 ROKOV ČESKOSLOVENSKA

4.10. – 28.11.2018, Múzeum Jána Thaina

Život v Československu predstaví výstava pri príležitosti 100. výročia vzniku Československa, 100. výročia ukončenia prvej svetovej vojny, 50. výročia česko-slovenského obrodného procesu Pražská jar a 100. výročia úmrtia Milana Rastislava Štefánika ju pripravila Obchodná akadémia v Šuranoch, miestny odbor Matice slovenskej v Nových Zámkoch a Múzeum Jána Thaina v Nových Zámkoch.

MHC NOVÉ ZÁMKY – HK POPRAD

piatok 5. októbra o 18:30, Zimný štadión

Piatkový večer v Nových Zámkoch bude patriť zápasu 9. kola Tipsport Ligy a zároveň finále Vyšehradského pohára. Domáci odštartovali túto sezónu v dobrej fazóne, najlepšie za svoj doterajší pobyt medzi elitou slovenského ligového hokeja. Duel bude mať špeciálnu príchuť pre útočníka Zámčanov Andreasa Štraucha, pre ktorého sú Nové Zámky prvým pôsobiskom mimo popradského klubu. V akcii sa predstaví aj novozámocký B-tím, ten však hrá svoj prvoligový zápas v Martine (17:00).

ROZPRÁVKY JOBUSOVE

piatok 5. októbra o 19:00, Čajovňa Cejlon, Nové Zámky

V Túlavej čitárni sa tentoraz objaví autor rozprávkových kníh Branislav Jobus. Ako hovoria organizátori, jeho autorské čítanie sľubuje veľký zážitok pre deti aj dospelých. Následne zahrajú Vrbovskí víťazi. Vstupné je 3 eurá, pre deti zdarma.

DEŇ FOLKLÓRU

sobota 6. októbra o 10:00, Budova MO MS, Nábrežná 24

V sobotu sa bude v bývalom CK na Nábreží konať Deň folklóru. Takmer celodenný program zahŕňa workshopy ľudového spevu, vernisáž výstavy, zoznámenie sa s tekovskými krojmi, škola tanca a tiež folklórny súbor Matičiarik. Sprievodnými akciami budú Čarovné medovníky Jozefa Viciana, ukážky plstenia. Vstupné je zdarma.

DNI ANTONA BERNOLÁKA

sobota 6. – nedeľa 7. októbra 2018

V najbližších týždňoch čaká Novozámčanov niekoľko podujatí pri príležitosti Dní Antona Bernoláka. Na počesť tejto významnej osobnosti nášho mesta pripravila radnica na tento víkend Deň folklóru (nedeľa), rovnako sa bude konať svätá omša v Rímskokatolíckom farskom kostole a kladenie vencov pri soche Antona Bernoláka na Hlavnom námestí.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM