Anton Hrachovský Hokej

Podľa trénera Chudého sú Piešťany stále favoritom, Jánoš: Nové Zámky nie sú klasickým prvoligistom

Nové Zámky bojujú spolu s Piešťanmi a Bardejovom o účasť v budúcoročnej edícii Tipsport ligy. Po štyroch kolách vedú barážovú tabuľku s dvoma víťazstvami z dvoch zápasov. Ako vidia rozdiely medzi jednotlivými tímami tréner Nových Zámkov Miroslav Chudý a asistent trénera Piešťan Branislav Jánoš?

Ilustračný obrázok k článku Podľa trénera Chudého sú Piešťany stále favoritom, Jánoš: Nové Zámky nie sú klasickým prvoligistom
Foto: Anton Hrachovský

Na striedačke tímu ŠHK Piešťany tvorí spolu s hlavným trénerom Dušanom Gregorom skúsené duo jeho asistent a dlhoročný reprezentant Slovenska Branislav Jánoš (na snímke vľavo). Po prehre Piešťan v 2. kole play out na ľade Nových Zámkov zhodnotil rozdiely medzi jednotlivými účastníkmi tejto dôležitej minisúťaže.

Tipsportligista si nemôže veľmi vyskakovať

„Nové Zámky majú dosť kvalitných ligových (tipsportligových – pozn. red.) hráčov, ktorí už majú niečo odohrané. Či už je to Michal Hudec alebo Lukáš Novák či Martin Chovan. Takže nie je to také klasické prvoligové mužstvo,“ opisuje svoj pohľad na vec bývalý reprezentant.

„V Bardejove sú zase mladí chalani. Ťažko sa mi porovnávajú zápasy s týmito súpermi. Boli to úplne odlišné zápasy. S Bardejovom sme v prvom zápase vyhoreli ako fakle, dve tretiny bol súper herne aj korčuliarsky lepší. Po zápase sme si ale sadli, rozobrali sme nejaké veci a myslím, že za výkon proti Novým Zámkom sa hanbiť nemusíme,“ porovnal Jánoš oboch súperov a zároveň zhodnotil výkon Piešťan po piatkovej prehre 2:4 na ľade Nových Zámkov.

„Myslím, že Nové Zámky sú kvalitnejší súper, aj keď Bardejov hrá tiež veľmi dobre. My si nemôžeme veľmi vyskakovať,“ dodal na záver Jánoš, ktorý počas hráčskej kariéry obliekol okrem iných aj dresy Trenčína, Slovana Bratislava, Třincu, Banskej Bystrice ale aj Piešťan.

Piešťany sú stále favoritom

Súperov zhodnotil i tréner Nových Zámkov Miroslav Chudý (na snímke vpravo). „Myslím, že Piešťany sú také hokejovejšie mužstvo, odohrali už veľa ťažkých zápasov v lige a je to cítiť. Je tam kvalita,“ v krátkosti zhodnotil mužstvo z kúpeľného mesta Chudý.

„Bardejov je skôr také mladé mužstvo, také korčuliarske. Ale myslím, si, že aj napriek nedobrému štartu do baráže, sú Piešťany stále favoritom. Do konca baráže to bude ešte veľmi zaujímavé. Začiatok nám vyšiel, Piešťanom nie, ale ešte nás čaká veľa zápasov. Bude sa hrať o každý bod. Piešťanci však majú svoju kvalitu. Extraligové mužstvo je extraligové mužstvo. Bolo by zlé, keby tam ten kvalitatívny rozdiel nebol,“ opísal rozdiely medzi barážovými účastníkmi Chudý.

Aktuálna tabuľka play out Tipsport ligy

# Tím Z V Vp Pp P Skóre Body
1. Nové Zámky 2 2 0 0 0 6:3 6
2. Bardejov 3 1 0 1 1 7:7 4
3. Piešťany 3 0 1 0 2 7:10 2

Čítajte aj:

Hokejisti Nových Zámkov si užívajú divácke návštevy, Chovan verí v postup

Nové Zámky hostili v baráži extraligistu, takto u nás dopadli Piešťany

Novozámockí hokejisti odštartovali sľubne: Z východu vezú prvé barážové body

Predstavenie barážového súpera – ŠHK 37 Piešťany

Predstavenie finálového a barážového súpera – HC 46 Bardejov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM