Aktualizované Anton Hrachovský Hokej Hokej

Nové Zámky hostili v baráži extraligistu, takto u nás dopadli Piešťany

Hokejisti HC Nové Zámky privítali v 3. kole barážových bojov o účasť v Tipsport lige na domácom ľade hráčov Piešťan. Ako tento napínavý duel nakoniec dopadol?

Ilustračný obrázok k článku Nové Zámky hostili v baráži extraligistu, takto u nás dopadli Piešťany
Zdroj: TASR

Novozámockí hokejisti vyhrali v 3. kole baráže o Tipsport Ligu nad ŠHK 37 Piešťany 4:2. Víťazný gól strelil útočník Michal Hudec v 56. minúte a Nové Zámky vedú tabuľku s dvoma výhrami z dvoch úvodných zápasov.

Rezký úvod

Obe mužstvá naskočili do zápasu naplno, od úvodu sa hral rýchly hokej hore-dolu. Ako prvý už po 20 sekundách pohrozil hosťujúci Jakub Ručkay, no v ľahu nedokázal zakončiť. Zahrmieť mohlo na druhej strane v 3. minúte, no Novák nedočiahol na krížnu prihrávku pred bránou. O pár sekúnd nato sa dostal do šance Hudec, ale jeho zakončenie z pravého kruhu nemalo potrebnú razanciu. Následne sa oba tímy na ľade trochu hľadali, vzruch priniesla až 13. minúta, do útoku sa z krídla predral domáci Korytko, natlačil sa na brankára, ten si však svoje miesto zastal. V tej istej minúte zblízka zakončoval po prihrávke spoza brány Sucharda, no opäť iba do Rybára. Z okamžitej kontry pohrozil Tvrdoň, Chovan bol na mieste. Tvrdoňa napodobnil v 16. minúte mladík Tibenský, jeho zakončenie švihom z ľavej strany skončilo na Chovanovi. V závere prvej časti hry hrali Novozámčania presilovku. V nej mal najväčšiu šancu Podstavek, brankár Rybár sa však stihol presunúť k bližšej žrdi a zasiahnuť.

Napriek aktivite prišli inkasované góly

V úvode druhej tretiny hrali Nové Zámky opäť presilovku, v ktorej dal Juraj Ďurčo domácim fanúšikom dôvod na radosť. V priestore ľavého kruhu sa dostal k puku po perfektnej prihrávke Podstavka a švihom prekonal Rybára v bráne Piešťan. Zámčania išli potom po zákrokoch Čaládiho a Ďurča do oslabenia o dvoch hráčov, čo neostalo bez odozvy. Presadil sa Tomčák, ktorému po vyšachovaní obrany nabíjal skúsený Zálešák. Gól mohol streliť na druhej strane aj Čaládi, no pred Rybárom mieril mimo. V 29. minúte sa do dobrej šance dostal domáci Tábi, jeho strelu príklepom však gólman hostí zlikvidoval. V 38. minúte využili Piešťanci zmätok pred brankárom Chovanom a po dorážke sa presadil bývalý hráč Washingtonu Capitals Tvrdoň – 2:1 pre Piešťany.

Domáci obrat v závere

Záverečná tretina bol najbohatšia na góly, čo sa páčilo samozrejme najmä domácim priaznivcom. V 49. resp. 50. minúte putovali na trestnú lavicu Hudec a Tvrdoň, čo využil, síce až v hre 5 na 4, domáci Lukáš Novák. Ten zužitkoval presnú prihrávku Hudeca a zakončoval v podstate do prázdnej brány – 2:2. Päť minút pred koncom predviedol najkrajšiu akciu zápasu – sólo cez pol klziska Michal Hudec a švihom prekonal brankára Piešťan Rybára. Necelé dve minúty pred koncom zápasu odvolali Piešťany brankára a Adam Havlík upravil skóre na 4:2 do prázdnej brány.

Play-out Tipsport ligy, 3. kolo
HC Nové Zámky – ŠHK 37 Piešťany 4:2 (0:0, 1:2, 3:0)
Góly: 23. Ďurčo (Podstavek, Chovan), 52. L. Novák (Havlík, M. Hudec), 56. M. Hudec, 59. Havlík (L. Novák, M. Hudec) – 25. Tomčák (Zálešák, Filip), 38. Tvrdoň (Kučera, Tibenský).
Rozhodovali: Lokšík, Šefčík – M. Orolin, Synek, vylúčení: 2:7, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 3 039 divákov.

Zostavy:
Nové Zámky: J. Chovan – M. Chovan, Ďurčo, Jakovlevs, Reichel, Kousalík, Hrudík, Sucharda, Baron – Podstavek, Svoboda, Frolík – Havlík, M. Hudec, Novák – Török, Čaládi, Dubec – Tábi, Korytko, Komínek
Piešťany: Rybár – Filip, Trefný, S. Hudec, Gipters, Hluch, Kotaška, Svetlík, Nechala – Ručkay, Tomčák, Zálešák – Belluš, Saliji, Školiak – Šimíček, Pardavý, Hrehorčák – Kučera, Tvrdoň, Tibenský

Hlasy trénerov po stretnutí:

Branislav Jánoš, asistent trénera Piešťan: Myslím, že zápas sa musel divákom páčiť, bolo to rýchle, tvrdé a kombinačné stretnutie. Prvá tretina bola vyrovnaná z oboch strán. V druhej tretine sme mali trošku navrch, aj sme ju vyhrali 2:1. Tretiu tretinu komentovať nebudem. Prehrali sme a gratulujem súperovi k víťazstvu.

Miroslav Chudý, tréner Nových Zámkov: Do zápasu sme nevstúpili ideálne, boli sme trošku nervózni a súper mal niekoľko prečíslení. Neskôr už náš výkon gradoval aj keď druhú tretinu sme prehrali 1:2. Neboli sme horším mužstvom, skôr súper bol efektívnejší, lebo aj náš počet striel bol vyšší. Napriek tomu sme dostali gól. Neskôr, v našej presilovke o dvoch hráčov sme síce neskórovali, gól sme však dali potom v presilovke 5 na 4 a to takéto zápasy rozhoduje. Chcem sa poďakovať všetkým chlapcom, predviedli veľmi dobrý výkon. Aj keď sme po dvoch tretinách prehrávali, išli sme si za gólom a nakoniec sme to otočili. Tiež si myslím, že diváci si prišli na svoje, vďaka obom mužstvám sa im hokej musel páčiť. Tešíme sa z troch bodov a pokračujeme s Bardejovom.

Aktuálna tabuľka play out Tipsport ligy

# Tím Z V Vp Pp P Skóre Body
1. Nové Zámky 2 2 0 0 0 6:3 6
2. Bardejov 2 1 0 0 1 6:5 3
3. Piešťany 2 0 0 0 2 5:9 0

Čítajte aj:
Novozámockí hokejisti odštartovali sľubne: Z východu vezú prvé barážové body

Predstavenie barážového súpera – ŠHK 37 Piešťany

Predstavenie finálového a barážového súpera – HC 46 Bardejov

Nové Zámky - Piešťany -zostrih
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM