Anton Hrachovský Správy

O rúška je stále záujem: V Zámkoch ich šijú aj poslanci

V súčasnej mimoriadnej situácii sa do výroby obranných prostriedkov pustili aj tí, ktorých obživou to nie je. Či už ide o bežných občanov, športovcov alebo aj poslancov.

Ilustračný obrázok k článku O rúška je stále záujem: V Zámkoch ich šijú aj poslanci
44
Galéria
Zdroj: FB: E. Polerecká/Š. Danis

Ochranné rúško je dnes už povinnosťou. Podľa rozhodnutia Ústredného krízového štábu ho treba mať nasadené, ak človek opustí svoje bydlisko. Keďže ich je stále nedostatok, po celom Slovensku sa tak rozbehla ich hromadná výroba. Rúška šijú zdravotníci, súkromné firmy, dobrovoľníci, ale zástupcovia novozámockého parlamentu.

Ochranné rúška dostal od dobrovoľníkov aj personál novozámockej nemocnice. Po zverejnení prosby jednej zo zdravotných sestier sa spustila doslova lavína pomoci, ľudia personálu rúška darovali ešte v deň vyhlásenia výzvy.

Pridali sa aj poslanci

Pridali sa aj novozámockí poslanci. Na sociálnej sieti o tom informovala napríklad poslankyňa Eva Polerecká.

Rúška šije aj ďalší z poslancov Štefan Danis. „Hrozná doba, nepriateľa nevidno, zbraňami proti nemu sa stali hlavne rúška . Čím viac tým lepšie tak si rozširujem kvalifikáciu. Podstatné sú pevné nervy,“ napísal na svojom profile na sociálnej sieti Štefan Danis.

Rúška z radnice

Rúška šijú aj zamestnanci radnice. Mesto ich následne roznáša seniorom do domácností. Ľudia o ne môžu aj požiadať. Urobiť sa tak dá telefonicky na číslach 035/6921 760, 035/6921 731 alebo mailom na adrese info@novezamky.sk.

Okrem seniorov sú distribuované aj marginalizovaným skupinám obyvateľstva. „Požiadavky na rúška budú v závislosti od kapacitných možností dodané ešte v daný deň,“ informovala radnica.

Vo fotogalérii: Vyľudnené ulice Nových Zámkov.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Ulice Nových Zámkov sú takmer úplne vyprázdnené
44
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM