Anton Hrachovský Šport

Novozámocké deti si užívajú na vode: Učarovala im kanoistika, FOTO

Na rieke Nitra to v Nových Zámkoch žije! Lodenica začína produkovať malých športovcov.

Ilustračný obrázok k článku Novozámocké deti si užívajú na vode: Učarovala im kanoistika, FOTO
Foto: Anton Hrachovský

Začiatkom júna 2016 vznikol v Nových Zámkoch pod vedením Radima Kráľa nový športový klub, ktorý chce rozvíjať čaro vodných športov na hladine rieky Nitry. Za necelé dva mesiace si Sport Club Slovakia našiel množstvo fanúšikov, predovšetkým medzi deťmi. Tie robia pod dohľadom bývalého slovenského reprezentanta v kanoistike Radima Kráľa úspešne prvé zábery s pádlom v ruke. Počas sústredenia vodáckeho klubu z Karlovej Vsi sme stretli niekoľko rodičov s deťmi, ktorí sa akurát vracali z tréningu v lodenici.

Pozitívny impulz v spojení s prírodou

„Ku kanoistike sme sa dostali celkom náhodou. Deti chodia popri tenise k trénerovi Radimovi Kráľovi na kondičné tréningy a tak sme sa dozvedeli o novom športe v meste. Do lodenice sme sa išli len pozrieť a odvtedy sa stretávame každý utorok, štvrtok a piatok. Musím povedať, že deti loďky veľmi nadchli a určite to bude aj odborným a osobnostným prístupom samotného trénera Radima Krála,“ prezradila jedna zo spokojných mamičiek.

Rodičia kanoistiku, pre Novozámčanov nový šport, vnímajú pozitívne. „V Nových Zámkoch sa začal pestovať šport, ktorý určite osloví veľa milovníkov prírody, vody, pohybu, pevnej vôle a adrenalínu. Želám trénerovi, aby mu nadšenie a húževnatosť v tom, čo robí, vydržali čo najdlhšie,“ pokračuje mamička jedného z malých kanositov.

Nielen rodičom sa páči, keď malé deti športujú. Veď nenadarmo sa hovorí, že v zdravom tele zdravý duch. Prečo by tento šport odporučili aj iným deťom? „Tento šport odporúčam všetkým deťom, ktoré majú športového ducha, výdrž a neboja sa vody. Pod vedením výborného trénera Radima Krála, ktorý rozumie svojej profesii, určite dosiahnu nejedno víťazstvo,“ odporučila mama malého kanoistu Adama.

Spokojné deti

Tak to vyzerá, že aj Novozámockým deťom sa nová možnosť, ako sa vyblázniť, veľmi pozdáva. „Mne sa tento šport veľmi páči, lebo je to veľká zábava a dobrodružstvo plaviť sa po rieke,“ vraví mladý kanoista Adam. Kanoistiku a celkovo vodné športy by odporučil aj svojím rovesníkom. „Myslím si, že tento šport je dobrý pre chlapcov aj dievčatá. Určite by ich bavil,“ odporúča Adam. Za detskou radosťou a spokojnosťou je okrem samotného športu určite aj prístup trénera Radima Kráľa. „Tréner je veľmi dobrý. Je to super chlapík,mám ho veľmi rád. Veľmi nás to s ním baví. Raz by som chcel dosiahnuť také úspechy ako on,“ pochvaľuje si Adam a dodáva na záver: „Aj ja by som chcel vedieť tak pádlovať ako chalani, ktorí boli na sústredení u trénera Radima.“

Môže vás zaujímať:

Potvrdené aj z Bratislavy: V našom meste sú výborné podmienky na kanoistiku, FOTO

Mesiac od otvorenia lodenice: Prví novozámockí kanoisti už na vode, FOTO

Kapitán hokejistov vymenil hokejku za pádlo a varechu: Bude z neho vodák?

Deti a kanoistika
13
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM