Anton Hrachovský Šport

Kapitán hokejistov vymenil hokejku za pádlo a varechu: Bude z neho vodák?

Na otvorení novozámockej lodenice a vodáckeho klubu sa okrem vodáckych osobnosti Slovenska zúčastnil i kapitán hokejového klubu HC Nové Zámky Marek Dubec. Tentoraz predviedol namiesto hokejových schopností tie vodácke a kuchárske.

Ilustračný obrázok k článku Kapitán hokejistov vymenil hokejku za pádlo a varechu: Bude z neho vodák?
Foto: Anton Hrachovský

Novozámockí hokejisti zaberajú po náročnej sezóne zatiaľ každý individuálne. Na otvorení lodenice v Nových Zámkoch sme stretli aj Mareka Dubca (na snímke), ktorý bol v uplynulej majstrovskej sezóne kapitánom novozámockého výberu.

„Oslovil ma kamarát s tým, že sa tu otvára lodenica a či sa neprídem pozrieť. Tak som tu dnes prvýkrát a hneď som si to aj vyskúšal,“ hovorí Marek Dubec.

„Strašne sa mi to páči, možno že to aj zapojím do mojej letnej prípravy ešte pred prechodom na ľad. Je to dobré aj na kondičku ale aj ako relax. Určite sem budem chodiť, postretávam nových ľudí, profíkov a podozvedám sa mnoho vecí,“ nadšene skonštatoval hokejový útočník.

Kanoe ako letná príprava

Okrem hokejky to novozámocký kapitán vie aj s varechou a dokonca aj s vodáckym pádlom. „Robíme guláš, takže trochu čistím zemiaky, krájam mäso a pomáham aj v tomto smere,“ prezradil s úsmevom na tvári Marek Dubec. Čo mu ide lepšie, varenie gulášu alebo pádlovanie v kanoe? „Myslím, že ten guláš je jednoduchší (s úsmevom). Kanoistika je ozaj náročný šport a preto sa teším, že sa dozviem veľa informácií od našich olympionikov,“ prezradil s úsmevom na tvári kapitán HC Nové Zámky.

Bude Marek Dubec nasledovať kroky Filipa Šeba, ktorý sa z futbalu preorientoval na úplne iný šport? „To asi nie, ale človek nikdy nevie. Keďže som celý život pri športe, môže sa stať, že ma niečo chytí natoľko, že budem chcieť ešte niečo dokázať. Ale myslím, že to nebude na vysokej úrovni. Bol by som rád, keby ma po hokeji niečo tak chytilo, že by z toho bola moja záľuba a športový relax,“ naznačil plány do budúcnosti po kariére 34-ročný Dubec.

V Nových Zámkoch aj budúci ročník

Novozámocký útočník sa pripravuje na Tipsport ligu v domácich podmienkach. Krátko po skončení sezóny podpísal Dubec s Novými Zámkami nový kontrakt. Jeho dĺžka znie na jeden rok. „Nebolo to žiadne dlhé dohadovanie. Ja som mal záujem ostať v Nových Zámkoch a klub prejavil záujem. Takže som rád, že tu ešte aspoň jeden rok budem hrať. Aj keď teraz to už bude náročnejšie presadiť sa do mužstva, lebo konkurencia bude určite vyššia,“ prezradila novozámocká 26-tka.

Počas letnej prestávky pribudlo do kabíny niekoľko nových mien. „Som rád, že prišli posily, sledujem to. Je to len dobré, klub má ambície, neostalo len pri postupe. Ako klub máme ambície napredovať. Mňa to teší, lebo bez kvalitných hráčov by to v Tipsport lige nešlo. Bude to veľmi zaujímavé pre fanúšikov aj pre celé Nové Zámky. Veľmi sa teším,“ neskrýval radosť z predsezónnych posíl ostrieľaný kapitán so skúsenosťami z českej, slovenskej, francúzskej i anglickej najvyššej súťaže a taktiež z nadnárodnej MOL-ky.

Môže vás zaujímať:

ROZHOVOR s novou hokejovou posilou Patrikom Maierom: Nové Zámky mi boli sympatické odkedy som dostal ponuku

Novozámocký útok podporí česká hora skúseností: Zo Zvolena prichádza najproduktívnejší hráč ligy

Na zimnom štadióne prebiehajú úpravy: Na toto sa môžu tešiť fanúšikovia

Novozámčania pokračujú v nákupoch: Do partie prichádza tretí Kanaďan

HC Nové Zámky chce zámorskú formáciu: Z Ázie prichádza ďalší Kanaďan

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM