Anton Hrachovský Kultúra

Neviete, čo cez víkend v Nových Zámkoch a okolí? Pozrite na TIETO podujatia

Voľné dni môžete v Nových Zámkoch a okolí stráviť na rôznych miestach. Inšpirujte sa ponukou, ktorú sme pre vás vybrali.

Ilustračný obrázok k článku Neviete, čo cez víkend v Nových Zámkoch a okolí? Pozrite na TIETO podujatia
Foto: Anton Hrachovský

STREKOVSKÝ FESTIVAL VÍNA

od 20. júla 14:00 do 22. júla 03:00, Strekov

Od piatka sa bude konať už 11. ročník Strekovského festivalu vína. Počas dvoch dní sa tak opäť po roku otvoria brány Slobodnej vinárskej republiky Strekov. Okrem domácich a zahraničných vinárstiev sa na festivale zúčastnia aj vinári z oblasti Malých Karpát, južného Slovenska, Nitry a Tokaju. Tento ročník sa v Strekove stretne až 60 vinárov z ôsmich krajín.

HVIEZDNA SCÉNA: EASY TOP

20. júla o 20:00, Astronomický kabinet, Tabaková ulica

V piatok pokračuje 3. ročník hudobnej série Hviezdna scéna. Počas letných večerov dostanú priestor viacerí umelci, tentoraz sa na pódiu predstaví skupina EASY TOP, hrajúca aj skladby ZZ TOP. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v Csemadoku.

STREKOV WINE RUN

21. júla od 10:00, areál Strekovského festivalu vína, Strekov

V sobotu 21. júla sa stovky milovníkov behu predstavia na druhom ročníku netradičných bežeckých pretekov neďaleko Nových Zámkov, v obci Strekov. Tamojší Strekov Wine Run bude sprievodnou akciou Strekovského festivalu vína. Pre bežcov a nordic walkerov bude pripravená 7km trať s prevýšením 120 metrov. Trať povedie hneď po štarte vínnou uličkou a potom zamieria pretekári do strekovských viníc.

FUTBALOVÝ TURNAJ JURAJA SZIKORU

21. júla od 09:00, Štadión Juraja Szikoru, Tvrdošovce

11. ročník Memoriálu venovanému futbalovej legende sa odohrá v sobotu v neďalekých Tvrdošovciach. Účastníkmi sú družstvá maďarského Környe, Dvorov nad Žitavou, Svodína a domácich Tvrdošoviec.

OHAJSKÝ KENDERÁŠ

21. Júla od 16:00, Futbalové ihrisko OŠK Dolný Ohaj

V Dolnom Ohaji sa uskutoční 6. ročník festivalu, na ktorom vystúpia napríklad Maroš Bango, Urpín, Vodopád, Ľudo Kuruc a Rockinson Crusoe. Chýbať nebude ani súťaž vo varení gulášu.

NOVOZÁMOCKÉ FARSKÉ HUDOBNÉ LETO – OTVÁRACÍ KONCERT

21. júla o 19:00, Farský kostol Povýšenia sv. kríža na Hlavnom námestí

Na otvárací koncert Novozámockého farského hudobného leta sa možno tešiť už v sobotu 21. júla. Predstavia sa na ňom Juraj Kremen na organe, ktorý bol napríklad v roku 2014 bol semifinalistom Medzinárodnej organovej súťaže Petra Ebena v Opave. V tenore zaspieva Andrej Vancel.

ŠACHOVÝ TURNAJ

22. júla od 10:00, Termálne kúpalisko Tvrdošovce

V areáli tvrdošovského kúpaliska sa v nedeľu odohrá šachový turnaj. Prihlásiť sa dá do 20. júla a účastníci majú vstup na kúpalisko zdarma.

HUDBA NAŠICH ULÍC:

22. júla od 14:00 do 17:00

Život v novozámockých uliciach spestrí počas leta niekoľko vystúpení lokálnych muzikantov. Svojimi vystúpeniami v rámci projektu Hudba našich ulíc obohatia obyvateľov vo viacerých lokalitách. Ako prví prídu na rad túto nedeľu dvojica 2Many Strings (vystúpenie bude pri železničnej stanici). Okrem nich sa v uliciach predstavia huslista Boris Borsányi a akordeonista Michal Buffa. Tí budú vystupovať pri Poetry Cafe a Františkánskom kláštore resp. na korze na M.R.Štefánika pri Cafe La Mon.

MEDZINÁRODNÁ VÝSTAVA UMELECKEJ FOTOGRAFIE

od 6. júna do 31. augusta 2018, Poetry Café galéria

Pozrieť si môžete aj XVII. Medzinárodnú výstavu umeleckej fotografie maďarských autorov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM