Anton Hrachovský Kultúra

Muzikanti osviežia nedele v Nových Zámkoch: Do ulíc sa sťahuje živá hudba

Atmosféru novozámockých ulíc spestria predstavenia hudobníkov. V rámci projektu Hudba našich ulíc sa môžeme tešiť na slovenské i zahraničné melódie.

Ilustračný obrázok k článku Muzikanti osviežia nedele v Nových Zámkoch: Do ulíc sa sťahuje živá hudba
Foto: Anton Hrachovský

Život v novozámockých uliciach spestrí počas leta niekoľko vystúpení lokálnych muzikantov. Svojimi vystúpeniami v rámci projektu Hudba našich ulíc obohatia obyvateľov vo viacerých lokalitách.

Hudba novozámockých ulíc

Hudba našich ulíc nadväzuje na vznikajúcu tradíciu Novozámockého farského hudobného leta. „Po každom ukončenom ročníku festivalu sa stretneme a vymýšľame, čo zlepšovať. Veľmi sa nám minulý rok páčili koncerty v rôznych priestoroch s novými druhmi hudby. U návštevníkov boli tieto podujatia prijaté a tak sme sa rozhodli, že hudbu priblížime ešte viac – priamo na ulice mesta. Zorganizovať takýto koncert nebolo náročné najmä vďaka podpore a pomoci zamestnancov mestského úradu a nadšeniu pozvaných interpretov,“ vysvetlila nápad Katarína Hozlárová, ktorá je jednou z organizátoriek podujatia.

Talenty zo Zámkov

Podujatie má Novozámčanom priblížiť kvalitnú živú hudbu. „Žijeme v meste, kde niektorí ľudia prídu na koncert živej hudby raz za rok či menej a často ani nevedia, o akú krásu prichádzajú. Práve preto sme sa rozhodli ísť na ulicu. Keď budeme mať okolo seba krásnu hudbu, nielen že sa budeme ulicami mesta prechádzať radi, ale veríme, že inšpirujeme Novozámčanov k vyhľadávaniu živej hudby. Tým, že hrať budú mladí Novozámčania ukazujeme, že talentovaní mladí ľudia z nášho mesta, ktorí nás reprezentujú na Slovensku i v zahraničí majú šancu a osobným príkladom privádzame k záľube v umení aj deti a mládež,“ povedala Katarína Hozlárová.

Ako ďalej upresnila, spolupracuje sa aj s malými podnikmi v blízkosti miest hudobníkov, kde si budú môcť ľudia vypočuť hudbu pri káve, či zmrzline.

Nedeľné poobedia osviežia umelci hudbou na Hlavnom námestí/Kostolnej ulici (v blízkosti Poetry Café), na M.R. Štefánika (v blízkosti Café La Mon) a na Ľ.Štúra (pred budovou železničnej stanice). V čase od 14:00 do 17:00 budú počas nedeľných dní 22. júla, 5. a 19. augusta na týchto miestach vystupovať sólisti a duá, ktorí budú hrať hudbu od klasickej, ľudovej až po populárne piesne.

„Folklór si pre Novozámčanov pripravili akordeonisti z Ľudovej hudby Matičiarik (Michal Buffa, Ján Báboľ), klasické diela majstrov prednesie na husliach Boris Borsányi a duo 2Many strings (Cindy Stehlová – gitara, Zuzana Hozlárová – harfa, spev), ktoré účinkuje toto leto aj uliciach Bratislavy ponúka írske piesne, výber z klasických diel, či úpravy moderných populárnych piesní,“ nechala sa počuť Katarína Hozlárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM