Anton Hrachovský Kultúra

Koronavírus a Vzdušné Zámky: Zrušené programy ešte nie sú stratené

Kultúrne podujatia pod hlavičkou Vzdušných Zámkov sú zatiaľ v nedohľadne. Ako sa s touto situáciou vysporiadavajú organizátori?

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus a Vzdušné Zámky: Zrušené programy ešte nie sú stratené
14
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

V priebehu marca organizátori museli zrušiť, resp. preložiť niekoľko podujatí, medzi nimi napríklad Festival Čajky či Kultúrne dni Lajosa Kassáka.

Na apríl bol prichystaný ďalší zaujímavý program, ktorý musia Zámčania oželieť. Spomeňme napríklad Festival filozofie a myslenia Epoché, interaktívnu prezentáciu 50 pamätihodností mesta ale aj prehliadku novozámockej hudobnej scény či ďalšie časti Festivalu Čajka, ktorých hlavným protagonistom mal byť slávny rodák Robert Vano.

Náhradné termíny

Kultúrne podujatia boli pôvodne naplánované naprieč celým rokom 2020. Organizačný tím preto hľadá spôsoby, ako sa so situáciou vysporiadať.

„Sme v pravidelnom kontakte s Fondom na podporu umenia. S umelcami hľadáme náhradné termíny a urobíme všetko preto, aby Nové Zámky o zrušené programy neprišli,“ uviedli organizátori Vzdušných Zámkov na sociálnej sieti.

Online prenosy zatiaľ nie

Niektorí umelci pristúpili v tejto dobe k online streamovaniu svojich koncertov. Niečo podobné napadlo aj organizátorov Vzdušných Zámkov.

„Zvažovali sme aj návrhy online kultúrnych produkcií. Keďže však priamy kontakt medzi účinkujúcimi a divákmi, spolu s vytváraním nových kultúrno-sociálnych väzieb, vnímame ako dôležitú súčasť nášho projektu, zatiaľ sme ich odložili na horšie časy s presvedčením, že neprídu,“ potvrdila oznam organizátorov Katarína Hozlárová, vedúca odboru kultúry mestského úradu.

Niektorí fanúšikovia umenia si už v predstihu zakúpili lístky na jednotlivé podujatia. Vstupenky však s ohľadom na aktuálnu situáciu môžu vrátiť.

Foto: ilustračné

Slávnostné otvorenie Nových Vzdušných Zámkov
14
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM