Anton Hrachovský Hokej

Hokejisti Zámkov opäť bez hlavného trénera: Fanúšikovia veria v lepšiu budúcnosť

V priebehu premiérovej sezóny medzi slovenskou hokejovou elitou odvolali Nové Zámky už dvoch trénerov. Naposledy doplatil na nevyrovnané výkony už po necelých dvoch mesiacoch Július Pénzeš.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Zámkov opäť bez hlavného trénera: Fanúšikovia veria v lepšiu budúcnosť
Zdroj: TASR

Po piatkovom debakli v Poprade ťahali Novozámčania v Tipsport lige trojzápasovú sériu neúspechov. V piatok prehrali v Poprade vysoko 0:7 a odskákal si to tréner Július Pénzeš. Len dva dni nato nováčik zvíťazil v zápase 24. kola na domácom ľade s lídrom súťaže z Banskej Bystrice 3:2 po predĺžení a obsadil zatiaľ priebežnú deviatu priečku tipsportligovej tabuľky.

Nepresvedčivé výsledky si odskákal už druhý tréner

Po piatkovom výprasku na popradskom ľade 0:7 sa vedenie hokejových Nových Zámkov dohodlo na ukončení spolupráce s trénerom Júliusom Pénzešom. 61-ročný kouč sa pritom taktovky ujal len začiatkom októbra, keď vo funkcii nahradil Miroslava Chudého. Mužstvo je však aktuálne na predposlednej priečke tabuľky Tipsport ligy, pred sezónou napriek statusu nováčika deklarovalo nemalé ambície. Posledný zápas s Banskou Bystricou tak viedla tím dvojica Ivan Černý – Ján Chovan.

„Herné výsledky mužstva sa pod vedením trénera Pénzeša nezlepšili, dokonca sa aktuálne Novozámčania nachádzajú na poslednom, desiatom mieste. Vedenie klubu preto reaguje na vzniknutú situáciu odvolaním Júliusa Pénzeša. Najbližšie zápasy bude viesť mužstvo dvojica Černý – Chovan,“ uviedlo vedenie HC Nové Zámky vo vyhlásení na klubovom webe ešte pred zápasom s Banskou Bystricou.

Rozčarovaní fanúšikovia

Pénzeš pritom zasadol na striedačku nováčika Tipsport Ligy iba začiatkom októbra, keď vo funkcii nahradil odvolaného Miroslava Chudého. Striedanie trénerov v rýchlom slede sa nepozdáva ani viacerým fanúšikom, niektorí si myslia, že hlavne Chudého odvolanie sa šilo horúcou ihlou. „Beriem prehru, keď je snaha, toto bola bohužiaľ tragédia,“ vyjadril sa po prehre s Popradom na klubovom facebooku jeden z fanúšikov Nových Zámkov.

„Je to dosť neobvyklé, aby sa za 25 kôl vystriedali traja tréneri, ale vedenie hádam vie, čo robí,“ vyjadril sa po výhre nad Banskou Bystricou predseda novozámockého fanklubu Roman Mančík.

„Nerobme tu z toho nejakú tragédiu, toto môže postihnúť každý klub. Zámky sú posledné, to je pravda, ale ten bodový rozdiel je zanedbateľný. Je pravda, že nefunguje chémia ale je ešte čas to dať dokopy, ak príde tréner, čo to dokáže,“ veria hokejoví priaznivci v Nových Zámkoch.

Dočasné duo hneď s výhrou proti lídrovi

V ostatnom zápase proti Banskej Bystrici, ako prvému tímu extraligovej tabuľky, sa na lavičke Novozámčanov predstavila ´zastupujúca´ trénerská dvojica Ivan Černý so športovým manažérom Jánom Chovanom. Po prvej tretine nič nenasvedčovalo tomu, že by mali ligové body ostať v Nových Zámkoch, veď domáci prehrávali po góloch Surového a Sersena už 0:2. Od 36. minúty však strieľali góly už len hráči Nových Zámkov. Najprv znížil tečom Kamil Brabenec, 9 minút pred koncom riadnej hracej doby vyrovnal obranca Jake Cardwell a v predĺžení rozhodol ďalší obranca Marek Drtina.

„Dnes to bol pre nás náročný zápas, vieme, v akej situácii sa nachádzame. Mali sme veľmi silného súpera, preto sme veľmi radi, že sa nám podarilo bodovať,“ povedal po výhre 3:2 s Banskou Bystricou Ivan Černý.

Z výhry sa samozrejme tešili aj fanúšikovia. Po rozpačitej prvej tretine sa Zámčania vzopreli a zlepšeným výkonom vykročili šťastiu naproti. „Skvelý zápas, skvelý obrat, féroví rozhodcovia a neskutočne dobrá reklama pre Nové Zámky, chlapci ďakujeme ,“ vyjadril sa na klubovom facebooku jeden z novozámockých fanúšikov po zápase s Banskou Bystricou.

Novozámčania sa tak po nedeľnej výhre nad Banskou Bystricou opäť nachádzajú s 30 bodmi na predposlednej – deviatej priečke, na tú poslednú odsunuli práve Poprad, oproti ktorému majú jeden zápas k dobru. Tabuľka je skutočne natlačená a na piaty Zvolen strácajú Zámky iba 5 bodov. Najbližšie sa predstavia novozámockí hokejisti na ľade Liptovského Mikulášu, ktorému patrí s 34 bodmi siedma priečka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM