Anton Hrachovský Hokej

ROZHOVOR s Jakeom Cardwellom: Je mi cťou hrať za Nové Zámky

Pred štartom tipsportligovej sezóny 2016/2017 vystužil obranné rady kádra HC Nové Zámky urastený kanadský obranca Jake Cardwell. Ako vníma mladý Kanaďan možnosť hrať za nováčika Tipsport ligy?

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR s Jakeom Cardwellom: Je mi cťou hrať za Nové Zámky
Foto: Anton Hrachovský

Jednou z predsezónnych posíl zo zámoria je kanadský obranca Jake Cardwell (na snímke). 24-ročný rodák z Niagara Falls prestúpil na juh Slovenska z Canadian Interuniversity Sport (CIS), kde naposledy obliekal dres tímu Brock Badgers (Brock University).

24-ročný obranca z kanadskej univerzitnej súťaže podpísal s Novými Zámkami jednoročný kontrakt a ako sám hovorí, je pre neho cťou hrať v drese nováčika súťaže akou je Tipsport liga. S Jakeom Cardwellom sme sa chvíľku porozprávali po úvodnom tréningu HC Nové Zámky na ľade.

Toto bolo vaše prvé korčuľovanie na novozámockom ľade. Ako ste sa cítili?

Dobre, bolo to také príjemné rozkorčuľovanie. Snažil som sa spoznať nových spoluhráčov a je dobré, že si tento týždeň už všetci spolu zakorčuľujeme.

Myslíte, že sa v tomto tíme vytvorí dobrá chémia?

Myslím, že určite áno. Je tu niekoľko mladších chalanov aj niekoľko starších, tak sa to snáď dobre vyváži. Dnes to bolo celkom dobré, vzhľadom na to, že to bol prvý tréning na ľade. Aj keď puk trochu odskakoval…ale dúfam, že to bude už len lepšie.

Čo pre vás znamená možnosť hrať slovenskú najvyššiu súťaž?

Je to skvelé. Je to pre mňa pocta, hlavne preto, že nie príliš veľa Severoameričanov dostáva šancu, aby sa tu uplatnili. Som veľmi vďačný za to, že tu môžem hrať. Je vzrušujúce byť súčasťou tejto ligy.

Počuli ste už o atmosfére na novozámockom zimáku v posledných sezónach?

Áno, áno, počul som, aj som videl na youtube niekoľko videí. Ján Chovan mi rozprával veľa pekných vecí o fanúšikoch, ale aj o tom, že tento rok očakávajú víťazstvá. Tak dúfam, že budú spokojní.

Takže viete o ´rozprávkovom´ príbehu Nových Zámkov a postupe do najvyššej súťaže…

Viem o tom príbehu, je to neuveriteľné a bláznivé zároveň. Ale podľa toho, čo som počul, tím hral veľmi dobre a na domácich zápasoch bola dobrá atmosféra. A keď fanúšikovia povzbudzujú, veľmi to pomáha.

Začínal v prestížnej juniorke

Urastený zadák odštartoval kariéru vo veľkom hokeji pôsobením v kanadskej juniorke OHL (Ontario Hockey League), čo je vlastne jedna z troch hlavných kanadských juniorských líg, ktoré dohromady tvoria prestížnu CHL (Canadian Hockey League).

V roku 2008 si Cardwella vybral vo vstupnom drafte OHL z tretieho kola a z celkovo 48. miesta tím Sudbury Wolves. Následne prišlo po angažmánoch v Ottawa 67's a Belleville Bulls (oba tímy OHL) účinkovanie v drese Carleton University pôsobiacej v CIS (Canadian Interuniversity Sport). Minulý ročník odohral Cardwell za Brock University, taktiež hrajúce v CIS.

Môže vás zaujímať:

FOTO: Novozámčania odštartovali prípravu na ľade, nechýbali ani letné posily

Tipsport liga za dverami: Ako vyzerá aktuálna súpiska nováčika z Nových Zámkov?

Tréner HC Nové Zámky Miroslav Chudý: Šancu dostanú aj mladíci

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM