Anton Hrachovský Šport

Hádzanárky Šurian vyhrali titul v 1. lige. Čo je za úspechom tohto kolektívu?

Hádzanárky Šurian predvádzali počas celej sezóny v 1. lige oduševnené výkony a vybojovali si tak prvoligový triumf. Po sezóne sme sa porozprávali s trénerkou úspešného celku Luciou Bérešovou.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanárky Šurian vyhrali titul v 1. lige. Čo je za úspechom tohto kolektívu?
Zdroj: HKM Šurany

Hádzanárky klubu HKM Šurany sa stali víťazkami 1. ligy v hádzanej žien pre ročník 2015/2016. Vybojovali si tak budúcosezónnu účasť vo WHIL (Women Handball International League), čo je najvyššia súťaž slovenských a českých ženských družstiev. O titule sa rozhodlo až v poslednom kole, keď sa Šurany predstavili na palubovke michalovskej Iuventy. Hráčky Šurian vyhrali 27:22 a nedovolili tak druhému Trenčínu obrať ich o cennú trofej a postup.

Po úspešnej sezóne sme sa porozprávali s trénerkou HKM Šurany Luciou Bérešovou.

Ako hodnotíte nedávno skončenú sezónu 2015/2016?

Vyhrať jedným rokom II. ligu a ďalším I. ligu považujeme v našom klube za veľký úspech. Sezóna bola pre nás určite náročnejšia ako tá predchádzajúca, odohrali sme veľa ťažkých a vyrovnaných zápasov. Veľmi sa tešíme z prvenstva, aj keď sme oň museli bojovať až do poslednej minúty. Ale koniec dobrý, všetko dobré.

V čom bola najväčšia sila tohto kolektívu?

Napriek vekovým (generačným) rozdielom sme tvorili a teda aj tvoríme dobrý tím, ktorý sa dokáže podporovať a hlavne vyhecovať k dobrým výkonom. Myslíme si, že sa tu stretla správna dávka mladosti, dravosti a skúseností a tiež chuti po víťazstvách.

Medzi 1. a 4. miestom to bolo veľmi tesné, rozhodli v podstate len dve výhry. V čom boli Šurany lepšie od zvyšku ligy?

Bolo to naozaj tesné, o všetkom sa rozhodovalo až v poslednom kole, o prvenstvo sme na diaľku bojovali nielen s Trenčínom ale aj s Interom Bratislava, dokonca v prípade prehry v Michalovciach sa nám mohla ujsť aj nepopulárna štvrtá priečka.

Neviem, či sme v niečom konkrétnom prevyšovali naše súperky, ale obrovským hnacím motorom boli naše skúsené hráčky a dodržiavanie taktických pokynov. V každom zápase sme sa sústredili najmä na dobrú obrana a ak tá fungovala, tak nám to padalo aj v útoku. A veľmi dôležitá bola aj súdržnosť tímu, čo bolo vidieť aj v poslednom zápase v Michalovciach, kde žila celá lavička a povzbudzovala baby na ihrisku. Tie podali skvelý výkon, nechali na ihrisku aj kus srdiečka, išli úplne na doraz a vo väčšine prípadov si siahli na dno svojich síl, ale vyplatilo sa.

Ako sa budete po sezóne pripravovať na ďalší ročník?

Tak najlepšia by bola taká príprava, po ktorej by sme zvládli postupku a po druhej a prvej lige vyhrali aj Whilku (s úsmevom na tvári).

Pribudnú v tíme posily, resp. nastane pohyb v kabíne?

Pohyb v kabíne bude síce minimálny, ale na odchode sú najmä skúsené hráčky, ktoré dúfam zostanú v štruktúrach klubu a budú nám naďalej pomáhať. Keďže dve sezóny sme odohrali čisto so šurianskymi odchovankyňami, budeme sa snažiť pokračovať v tomto trende a zapracovať naše mladé dievčatá. O konkrétnych posilách momentálne neuvažujeme, odchádzajúce hráčky sa budeme snažiť nahradiť hlavne z vlastných radov.

Stihli ste už osláviť víťazstvo?

Oficiálna oslava ešte nebola, ale na ceste domov z Michaloviec sme si buchli šampus a schuti zaspievali.

Čítajte tiež:
Novozámocká obrankyňa v reprezentačnom výbere: Na Majstrovstvá Európy sa neskutočne teším
Tvrdošovský mladík Kele strelil gól mesiaca v elitnej Fortuna lige, VIDEO
Hokejisti Nových Zámkov absolvujú prípravu proti zvučným menám, známa je aj výška vstupného
Osem hráčov z majstrovského ročníka podpísalo novú zmluvu. Kto všetko pokračuje v drese Nových Zámkov?
Novozámocké deti v konfrontácii s rovesníkmi zo Slovenska a Čiech: Predbehli takmer všetky slovenské tímy
Mladý Tvrdošovčan nastúpil po prvý raz v základe slávneho Slovana Bratislava a hneď skóroval!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM