Anton Hrachovský Správy

Deťom začínajú vytúžené prázdniny: Aký bol školský rok na jednej z novozámockých škôl? FOTO

O rokoch strávených v škole sa často hovorí, ako o období, na ktoré sa nezabúda. Dnes sa so školským rokom 2015/2016 rozlúčili aj žiaci novozámockých škôl.

Ilustračný obrázok k článku Deťom začínajú vytúžené prázdniny: Aký bol školský rok na jednej z novozámockých škôl? FOTO
Zdroj: Archív ZŠ Hradná

Začali prázdniny, hurááá! To si dnes s úsmevom na tvári povedali aj žiaci Základnej školy Hradná v Nových Zámkoch. Hneď ráno si prebrali vysvedčenia a začali tak pre nich túžobne očakávané dvojmesačné prázdniny.

Vydarený školský rok 2015/2016

Ako zhodnotila školský rok 205/2016 riaditeľka školy Marta Bystrická? „Bol to náročný, ale veľmi pekný rok. Je to tým, že sme mali strašne veľa vydarených školských akcií a samozrejme je to aj tým, že sa darilo samotným deťom. Darilo sa im v súťažiach, testovaní aj v olympiádach. Dosiahli sme úspechy, ktoré v minulosti až tak často neprišli, napríklad po športovej stránke,“ zhodnila školský rok Marta Bystrická.

Vynikajúce výsledky ZŠ Hradná sú ovocím, ktoré prieniesla práca zanietených pedagógov. „Prijali sme veľmi šikovné telocvikárky, takže myslím, že aj to k tomu prispelo. Myslím, že sa po toľkých rokoch konečne ukazuje práca, ktorú sme odvádzali a smeruje to k dobrému,“ pokračuje riaditeľka školy.

„Najdôležitejšia je pre nás spokojnosť detí a rodičov,“ tvrdí riaditeľka školy Marta Bystrická.

„Deti nás tešia hlavne svojou spontánnosťou, vidieť na nich že sú v škole rady a spokojné. Spokojní sú aj rodičia a to je pre nás veľmi dôležité. Nejde nám len o výsledky žiakov a školy ale aj o spokojnosť všetkých zainteresovaných,“ povedala riaditeľka na otázku, čím ju vedia žiaci najviac potešiť.

Škola prichystala pre deti program aj na leto

Všetci žiaci, ktorým sa bude za školou počas leta cnieť, budú mať možnosť zapojiť sa do školských aktivít i počas letných prázdnin. Škola pre nich prichystala dvojtýždňový tábor, kde sú pripravené zaujímavé akcie. Okrem návštevy Štrandu to bude aj veselá angličtina či futbal pre chlapcov. Na žiakov čaká aj výlet do Branova na Gazdovský dvor či do palárikovského wellnessu a kaštieľa. „Deti sa na tábor veľmi tešia,“ dodala na záver Marta Bystrická.

Prvý rok s prváčikmi – super zážitok

Od septembra minulého roka posilnila pedagogický zbor ZŠ Hradná nová tvár – Katarína Fülöpová. Podľa vlastných slov prišla na začiatku školského roka, rovnako ako jej prváčikovia, s miernymi obavami. Čas však veľmi rýchlo ubehol a ako sama hovorí, bol to krásny rok.

„Je to trochu klišé, ale je to pravda. Byť učiteľom je nielen práca ale hlavne poslanie,“ potvrdila známe tvrdenie Katarína Fülöpová.

„Práve na prvákoch človek vidí najlepšie, ako rýchlo vedia napredovať a čo všetko sa za ten jeden rok dokážu naučiť. Veľmi pekné na tom celom je to, ako sme si vytvorili medzi sebou vzťah. Tak ako som ich v prvý deň nepoznala, tak ich teraz všetkých poznám, viem, akí sú, Bolo to super. Táto práca s deťmi je veľmi pekná,“ priznala jedna z učiteliek ZŠ Hradná, ktorá má na starosti 1.D triedu a fotografický krúžok.

Pozrite sa, ako vyzeral koniec školského roka v iných regiónoch Slovenska.

Môže vás zaujímať:

Základné školy v Nových Zámkoch: Koľko prváčikov nastúpi do nového školského roka?

V Nových Zámkoch pribudne nová trieda: Určená je pre intelektovo nadaných žiakov

Mestskí poslanci schválili zmenu účelu dotácií: Koľko dostanú kultúrne a školské organizácie?

koniec školského roka na ZŠ Hradná
10
Galéria
Zdroj: Archív ZŠ Hradná
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM