Anton Hrachovský Samospráva

V Nových Zámkoch pribudne nová trieda: Určená je pre intelektovo nadaných žiakov

Mestskí poslanci odsúhlasili zriadenie triedy na rozvíjanie nadania detí alebo žiakov. Tá sa bude nachádzať v jednej z novozámockých základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku V Nových Zámkoch pribudne nová trieda: Určená je pre intelektovo nadaných žiakov
Zdroj: Ľuboš Lukáč

Na ZŠ Devínska pribudne od nového školského roka 2016/2017 nová trieda pre všeobecne intelektovo nadané deti. Svojím hlasovaním o tom rozhodli mestskí poslanci na poslednom mestskom zastupiteľstve. Návrh na zriadenie špeciálnej triedy predložila riaditeľka ZŠ Devínska Ľubica Halászová. Predpokladaný počet detí v ročníku je 12.

„Mestské zastupiteľstvo schvaľuje návrh na udelenie súhlasu so zriadením triedy pre všeobecne intelektovo nadaných žiakov v Základnej škole, Devínska 12, Nové Zámky v školskom roku 2016/2017,“ znel návrh na uznesenie. Prítomní poslanci návrh jednohlasne schálili.

Triedy na rozvíjanie nadania detí alebo žiakov sa môžu podľa zákona zriadiť v materských školách, v základných školách a v stredných školách so súhlasom zriaďovateľa.

Žiaci sú do triedy zaraďovaní na základe diagnostiky vykonanej zariadením výchovnej prevencie a poradenstva v súlade s § 103 ods. 2 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Môže vás zaujímať:

Mesto zrekonštruuje objekt Mestského úradu: Bude energeticky úspornejší

Základné školy v Nových Zámkoch: Koľko prváčikov nastúpi do nového školského roka?

Mestskí poslanci schválili zmenu účelu dotácií: Koľko dostanú kultúrne a školské organizácie?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM