Anton Hrachovský Správy

Blíži sa štart kúpacej sezóny v Nových Zámkoch. Kedy sa otvoria brány Štrandu?

Štart letnej kúpacej sezóny sa chystá aj v Nových Zámkoch. Zaháji ju už tradične oslava MDD, na ktorú sa pripravuje bohatý kultúrny a zábavný program.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa štart kúpacej sezóny v Nových Zámkoch. Kedy sa otvoria brány Štrandu?
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme informovali o otvorení letnej sezóny na štúrovskom termálnom kúpalisku Vadaš. Štart letnej kúpacej sezóny sa chystá aj v Nových Zámkoch. Zaháji ju už tradične 29. mája 2016 oslava MDD, na ktorú pripravuje mesto bohatý kultúrny a zábavný program pre deti a rodičov.

Do kedy potrvá sezóna na novozámockom Štrande?

„Boli by sme radi, keby sezóna trvala čo najdlhšie a aby bola minimálne taká úspešná ako minuloročná. Podľa mnohoročných skúseností predpokladáme koniec sezóny koncom prvého až druhého septembrového týždňa. Vtedy sa nám už deti vrátia do školy a rodičom sa skončí dovolenkové obdobie a návštevnosť kúpaliska výrazne klesá,“ nechal sa počuť Ľudovít Lebó, riaditeľ organizácie Novovital, ktorá kúpalisko prevádzkuje.

Zaujímalo nás, či sa môžu návštevníci tešiť na dáke novinky resp. či bolo na Štrande niečo vynovené. „Samozrejme, chystáme aj na tento rok novinky, ktoré nechcem dopredu prezrádzať, nechajme nejaké prekvapenie aj na otvorenie sezóny. Momentálne na nich pracujeme a pevne verím, že všetko stihneme dokončiť do stanoveného termínu. K tomu potrebujeme hlavne dobré počasie,“ prezradil Ľudovít Lebó.

Dá sa konkurovať?

Ceny ostávajú nezmenené. Aké sú však výhliadky Štrandu a ciele do budúcna v čase, keď na okolí vyrastajú moderné relaxačné komplexy?

„Samozrejme som si vedomý, že novozámocký Štrand zaspal svoju dobu a v súčasnej dobe už budeme čím ďalej tým ťažšie konkurovať okolitým moderným termálnym kúpaliskám a wellness centrám, ktoré sa počas stagnácie štrandu vybudovali alebo sa už budujú. Bohužiaľ sa premrhal čas a aj príležitosť, kedy sme sa mohli uchádzať o financie z projektov EU. Nezostáva nám nič iné, ako ďalšie potrebné investície prefinancovať z vlastných zdrojov, alebo z dotácií mesta. Treťou možnosťou je nájsť silného investora, ale to je už otázka na mesto a na poslancov mestského zastupiteľstva,“ priznal klesajúcu konkurencieschop­nosť Štrandu voči rekreačným lokalitám mimo mesta Ľudovít Lebó.

„Máme prekrásny areál, aký nemá žiadne okolité kúpalisko, tento potenciál treba využiť a postupne zmodernizovať na požiadavky dnešnej doby. Treba skvalitniť služby, na budúci rok sa chystáme vybudovať v areáli nové bufety, aby sme mohli zrušiť predaj zo stánkov a z prívesov, ktoré už naozaj nepatria do areálu. Skvalitniť reštauračné služby, rozšíriť a zmodernizovať ubytovacie kapacity. Potrebujeme vymeniť celú dlažbu v bazénovom areáli, opraviť cesty a chodníky, vybudovať nové atrakcie pre deti a mládež. Ten zoznam by bol strašne dlhý, lebo vždy je priestor niečo vylepšiť a urobiť ešte krajšie a lepšie. Mojim cieľom je postupne vybudovať stredisko, kde každý bude môcť stráviť príjemný a krásny deň, zrelaxovať a oddýchnuť si,“ opísal svoju predstavu o budúcnosti novozámockého Štrandu riaditeľ Novovitalu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM