Anton Hrachovský Správy Správy

Na štúrovskom Vadaši začala letná sezóna s novinkami: Chystá sa aj výstavba wellness

Na termálnom kúpalisku Vadaš v Štúrove sa v posledný aprílový deň začala letná turistická sezóna. Potrvá približne 140 dní a skončí sa v septembri. Pribudlo niekoľko vychytávok a chystá sa jedna veľká novinka.

Ilustračný obrázok k článku Na štúrovskom Vadaši začala letná sezóna s novinkami: Chystá sa aj výstavba wellness
Zdroj: Dnes24.sk

Najväčšou novinkou je vybudovanie multifunkčného športového ihriska. To pozostáva z futbalového ihriska s umelým trávnikom, dvoch tenisových kurtov, streetbalového ihriska a jedného badmintonového kurtu. Okrem toho bol v Štúrove obnovený aj perličkový bazén a rozšíril sa aj detský zážitkový bazén, kde pribudla šmýkačka prepojená s vodným hradom.

„Postupne otvoríme aj pláž pre nudistov a nové atrakcie, do ktorých sme investovali zhruba 600-tisíc eur,“ povedal riaditeľ kúpaliska Endre Hogenbuch.

Pribudne wellness

Zvýšený záujem návštevníkov o pobyt na termálnom kúpalisku viedol mesto Štúrovo k myšlienke rozšíriť termálne kúpalisko o nový wellness, ktorý by bol v celoročnej prevádzke. Prví návštevníci by si ho mali vychutnať už pred Vianocami 2017.

„Výstavba wellness jednotky otvára celkom nový segment trhu. V prvom rade očakávame rapídne zvýšenie počtu ubytovaných hostí v hoteli, budú však vítaní aj externe ubytovaní návštevníci. Očakávame, že wellness spolu s ďalšími produktmi cestovného ruchu potiahne zamestnanosť v regióne a posilní jeho pozíciu na trhu,“ zdôvodnil rozhodnutie primátor Štúrova Eugen Szabó.

„V roku 2015 boli dosiahnuté doposiaľ len vysnívané méty. Bol zaznamenaný najvyšší počet vstupov na termálne kúpalisko, najvyššie percentuálne využitie ubytovacích zariadení ako aj najvyššie tržby v histórií. Letné kúpalisko navštívi ročne zhruba pol milióna ľudí, po otvorení celoročného wellness by sa mal tento počet zvýšiť o niekoľko stotisíc návštevníkov,“ zhodnotil na webovej stránke mesta primátor Štúrova Eugen Szabó.

Projekt výstavby wellness centra by mal byť realizovaný ako vlastná investícia spoločnosti z vlastných, prípadne z externých úverových zdrojov. Odhadovaná výška nákladov predstavuje 2,5 milióna eur. Realizácia projektu by sa mala začať bezprostredne po ukončení tohtoročnej letnej turistickej sezóny.

Otváracie hodiny termálneho kúpaliska Vadaš v Štúrove:

  • 30. apríla – 31. mája – od 10:00 do 18:00
  • 1. júna – 31. augusta – od 09:00 do 20:00
  • 1. – 18. septembra – od 10:00 do 18:00
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM