Viktória Botošová Samospráva

Novinka z novozámockého parlamentu: Odklepli poslanci modernizáciu svetiel v meste?

V rokovacej miestnosti zámockého mestského zastupiteľstva padlo rozhodnutie. Bude sa osvetlenie modernizovať?

Ilustračný obrázok k článku Novinka z novozámockého parlamentu: Odklepli poslanci modernizáciu svetiel v meste?
Zdroj: TASR

O tom, že sa dnes chystajú poslanci rozhodovať o modernizácii verejného osvetlenia, sme vás už informovali. Modernizácia má zahŕňať konkrétne 422 kusov nových LED svietidiel.

Zastupiteľstvo sa začalo o 14:30 hod., rokovanie o modernizácii osvetlenia bol jeden z najdôležitejších bodov.„Cieľom modernizácie je úspora na elektrickej energii, podľa výpočtov sa jedná až o 25 tisíc na rok, úspora na údržbe svietidiel 6000 eur ročne, čo je spolu asi 31 000 eur“povedal Jaroslav Mrváň, vedúci odboru územného rozvoja a architektúry.

Primátor mesta poslancom a verejnosti vysvetlil, prečo je dôležité dnešné hlasovanie a prečo muselo byť aj zastupiteľstvo zvolané narýchlo, mimo schváleného plánu.„Kým my neschválime tento projekt, že máme záujem osvetliť mesto, mesto sa zatiaľ nemôže o tieto prostriedky uchádzať. Takto je vypísaná výzva Ministerstva hospodárstva, preto sme aj my takto narýchlo zvolali zastupiteľstvo, nakoľko máme určitý termín, do kedy musíme na túto výzvu reagovať. Ide len o prvú fázu, keď to my tu dnes schválime, že máme o to záujem, následne sa až začnú pripravovať podklady, projekty a potom súťaž,“ vysvetľuje primátor mesta Otokar Klein.

„My tu dnes iba schvaľujeme zámer na základe, ktorého sa mesto zapojí do výzvy. Až keď bude mesto úspešné, bude vypísané verejné obstarávanie a bude pokračovať celý tento proces,“ hovorí viceprimátor Lukáš Štefánik.

Návrh bol schválený, schválilo ho 15 poslancov, 2 sa zdržali.

„V rámci projektu „Modernizácia verejného osvetlenia v meste Nové Zámky“ bude modernizovaných 422 ks svietidiel. Celkový odhadovaný rozpočet projektu je 417 358 € s DPH vrátene technológie, komponentov a montáže. Stavebno-technický výpočet, ktorý je súčasťou projektu predstavuje náklad 3 320 € s DPH, ktorý je však nárokovateľnou časťou nenávratného finančného príspevku. Spolu náklady projektu max. 420 678 €,“ uvádza sa v dôvodovej správe, ktorá je k dispozícii na stránke mesta.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM