Viktória Botošová Samospráva

Poslancov čaká dôležité rozhodnutie: Mesto sa uchádza o viac ako 400 tisíc eur, pribudnú v meste LED svetlá?

Primátora mesta Nové Zámky a 25 poslancov čaká zasadnutie mestského zastupiteľstva. Hlavným bodom programu bude modernizácia verejného osvetlenia.

Ilustračný obrázok k článku Poslancov čaká dôležité rozhodnutie: Mesto sa uchádza o viac ako 400 tisíc eur, pribudnú v meste LED svetlá?
Zdroj: TASR

Dňa 7.augusta 2015 je na programe ďalšie zasadnutie mestského zastupiteľstva. Poslancov čaká dnes dôležité rozhodnutie týkajúce sa zmeny pôvodných pouličných svietidiel za 422 kusov nových LED svietidiel. Mesto hodlá predložiť žiadosť o nenávratný finančný príspevok v rámci Operačného programu konkurencieschop­nosť a hospodársky rast, Budovanie a modernizácia verejného osvetlenia pre mestá a obce.

„V rámci projektu „Modernizácia verejného osvetlenia v meste Nové Zámky“ bude modernizovaných 422 ks svietidiel. Celkový odhadovaný rozpočet projektu je 417 358 € s DPH vrátene technológie, komponentov a montáže. Stavebno-technický výpočet, ktorý je súčasťou projektu predstavuje náklad 3 320 € s DPH, ktorý je však nárokovateľnou časťou nenávratného finančného príspevku. Spolu náklady projektu max. 420 678 €,“ uvádza sa v dôvodovej správe, ktorá je k dispozícii na stránke mesta.

Modernizáciou verejného osvetlenia v meste Nové Zámky by sa mali na základe správy, dosiahnuť benefity úspory na údržbe svietidiel 6 000 €, úspory na energii 25 000 € / rok, čo činí dokopy úsporu 31 000 € / rok.

„Prepočítané na životnosť svietidla 20 rokov je úspora 620 000 € v oblasti bežných výdavkov. Podotýkame, že reálna životnosť svietidla je ale výrazne vyššia ako 20 rokov,“ vysvetľuje sa v dokumente.

Takto sa rozhodli poslanci na dnešnom rokovaní.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM