Anton Hrachovský Hokej

Tréner Chudý o kádri na nadchádzajúci ročník: Vyberieme tých najlepších

Súpiska hokejového klubu HC Nové Zámky sa pomaly rozširuje, od skončenia sezóny na ňu pribudlo už päť nových mien. O ambíciách a budovaní kádra porozprával hlavný tréner Miroslav Chudý.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Chudý o kádri na nadchádzajúci ročník: Vyberieme tých najlepších
Zdroj: TASR

Už o necelé tri mesiace vykorčuľujú novozámockí hokejisti na svoj historicky prvý zápas v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži – Tipsport lige. Od ukončenia úspešnej sezóny 2015/2016 pribudla do kádra lodivoda Miroslava Chudého pätica nových tvárí v jednej českej a štyroch zámorských posíl – K Čechovi Čížekovi sa pridali Američan Marino a trojica Kanaďanov – Petterson, Rabbit a Cardwell. Okrem nich podpísalo nový kontrakt hneď deväť hráčov kádra z uplynulého ročníka.

„Snažíme sa nájsť typologicky vhodných hráčov pre naše mužstvo a systém, ktorý chceme hrať,“ ozrejmil postup pri výbere posíl do tímu šéftréner Miroslav Chudý. „Neznamená to, že sem prídu a budú mať isté miesto. Ale hráč na papieri neznamená ešte úspech. Musia nás presvedčiť,“ dodal pre klubový web tréner.

„Do prípravy by sme chceli mať šesť pätiek, čiže 30 hráčov, S týmto počtom by sme chceli pracovať a postupne ho pred štartom ligy zužovať. Vyberieme iba tých najlepších,“ opisuje zámery vedenia klubu Chudý.

Hráči HC Nové Zámky sa stretnú na ľade 18. júla, pričom suchú prípravu absolvujú individuálne. Následne, od 2. do 31. augusta, čaká na Novozámčanov séria prípravných stretnutí vrátane medzinárodného turnaju vo Švajčiarsku. V druhý septembrový týždeň ich čaká ostr štart do Tipsport ligy. „Nechceme tam byť iba do počtu. Chceme byť konkurenciou pre každého súpera v lige,“ potvrdil už známe ambície Miroslav Chudý.

Môže vás zaujímať:

Novozámčania pokračujú v nákupoch: Do partie prichádza tretí Kanaďan

HC Nové Zámky chce zámorskú formáciu: Z Ázie prichádza ďalší Kanaďan

Hokejisti hlásia ďalšiu posilu, spoza mora prichádza americký útočník

Hokejisti sa pripravujú na Tipsport Ligu, prichádza kanadská posila!

Osem hráčov z majstrovského ročníka podpísalo novú zmluvu. Kto všetko pokračuje v drese Nových Zámkov?

Hokejisti Nových Zámkov absolvujú prípravu proti zvučným menám, známa je aj výška vstupného

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM