Anton Hrachovský Hokej

HC Nové Zámky chce zámorskú formáciu: Z Ázie prichádza ďalší Kanaďan

Po angažovaní kanadského a amerického hokejistu sa dohodlo vedenie HC Nové Zámky na spolupráci s ďalším zámorským hráčom. Prichádza z exotickej Ázie.

Ilustračný obrázok k článku HC Nové Zámky chce zámorskú formáciu: Z Ázie prichádza ďalší Kanaďan
Zdroj: TASR

Po príchode kanadského obrancu Gaelana Pettersona a amerického útočníka Brandona Marina sa k tímu HC Nové Zámky pripojí ďalší zámorský hráč s bohatými skúsenosťami zo zámoria, ale aj z Európy a ďalekej Ázie. Do Nových Zámkov prichádza z japonského klubu Nippon Paper Cranes kanadský útočník Wacey Rabbit.

Chcú vytvoriť zámorskú prvú päťku

„Wacey Rabbit je už treťou zámorskou posilou, ktorá prichádza do nášho mužstva. Očakávame, že v Tipsport lige ho fanúšikovia uvidia v elitnej formácii spolu s kanadským obrancom Pattersonom a americkým útočníkom Marinom. Čoskoro by mali k tejto trojici legionárov pribudnúť ešte ďalší dvaja hokejisti zo zahraničia, aby sme mohli vytvoriť čisto zámorskú prvú päťku,“ povedal pre klubový web marketingový a mediálny manažér HC NovéZámky Jakub Takáč.

Kanadský center pôsobil od sezóny 2001/2002 v prestížnej juniorke WHL (Western Hockey League), kde päť rokov obliekal dres Saskatoon Blades. Zaujímavosťou je, že po odchode Rabbita zo Saskatoonu, prišiel do tohto klubu další z terajších hráčov Nových Zámkov – Gaelan Petterson. V sezóne 2005/2006 bol kapitánom Saskatoon Blades.

Draftovaný NHL so skúsenosťami z Európy

Následne sa Rabbit predstavil na vstupnom drafte NHL, kde po ňom zo 154. miesta v 5. kole siahol Boston Bruins. Po ukončení angažmánu v Saskatoone sa predstavil v sezóne 2005/2006 v drese Vancouveru Giants (WHIL). Následne sa presunul do AHL, konkrétne na farmu Bostonu – Providence Bruins, kde pôsobil až do konca ročníka 2008/2009. Po ročnej zastávke v klube Milwaukee Admirals (AHL) sa Rabbit presunul do Európy, kde hájil farby chorvátskeho Medveščaku Záhreb v nadnárodnej EBEL lige.

Po roku strávenom v Európe sa dohodol na zmluve v AHL so San Antonio Rampage, s ktorým sa predstavil aj v play off. Predstavil sa aj v nižšej ECHL, v drese Cincinnati Cyclones odohral 3 zápasy.

V ďalšej sezóne 2012/2013 si Rabbit opäť vyskúšal hokejový chlebík v Európe. Konkrétne v Lorenskogu, kde pôsobil tri sezóny v najvyššej nórskej súťaži. Nastúpil na 137 zápasov, strelil 51 gólov a nazbieral 144 bodov. Uplynulý ročník odohral v nadnárodnej Asia league za Nippon Paper Cranes. V drese ´papierových žeriavov´ nastúpil na 53 zápasov, v ktorých si pripísal 44 bodov.

V roku, keď bol Rabbit draftovaný do NHL (2005), bol jednotkou výberu Sidney Crosby. Toho istého draftu sa zúčastnili aj ďalšie známe mená ako Anže Kopitar (11. miesto) či fínsky brankár Tuuka Rask (21). V prvom kole boli draftovaní aj Slováci Marek Zagrapan (13. miesto – Buffalo Sabres) a Vladimír Mihálik (30. miesto – Tampa Bay Lightning).

Foto: Ilustračné

Čítajte tiež:
Hokejisti hlásia ďalšiu posilu, spoza mora prichádza americký útočník
Hokejisti sa pripravujú na Tipsport Ligu, prichádza kanadská posila!
Vyhrali ligu, no medzi elitou budú chýbať. Prečo ostávajú hádzanárky Šurian v 1. lige?
Novozámocká obrankyňa v reprezentačnom výbere: Na Majstrovstvá Európy sa neskutočne teším
Hokejisti Nových Zámkov absolvujú prípravu proti zvučným menám, známa je aj výška vstupného
Osem hráčov z majstrovského ročníka podpísalo novú zmluvu. Kto všetko pokračuje v drese Nových Zámkov?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM