Anton Hrachovský Kultúra

Tipy na víkend v Nových Zámkoch: Výber akcií, ktoré sa oplatí navštíviť

Ani tento víkend nás Nové Zámky nenechajú nudiť sa. V meste sa ponúka nejedna výborná príležitosť, ako stráviť víkendové oddychové dni. Stačí si vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend v Nových Zámkoch: Výber akcií, ktoré sa oplatí navštíviť
Foto: Anton Hrachovský

LAJOS KASSÁK – RE/KONŠTRUKCIA

23. marca – 13. mája 2017, Galéria umenia Ernesta Zmetáka

Aktuálna výstava diel novozámockého rodáka sleduje vývoj výtvarného nazerania Kassáka. Vychádza najmä z vlastných zbierok galérie – z diel umelca, z faksimile vydania jeho grafík, albumov, návrhov, z tlačí kníh či plagátov. Zvláštnosťou výstavy je mapovanie vzťahu Kassáka k Novým Zámkom – exkurz do prostredia, ktoré ho formovalo, kam sa počas svojich ciest do Československa vrátil ako uznávaný tvorca a napokon už ako mýtus. Súčasťou toho je aj príbeh slávneho rodáka, stôp jeho prítomnosti v meste.

VEDECKÁ HRAČKA

Múzeum Jána Thaina, M.R.Štefánika 58

Kaleidoskop – vedecká hračka je názov interaktívnej výstavy, ktorá je od 1. marca sprístupnená vo výstavných priestoroch Múzea Jána Thaina v Nových Zámkoch. Interaktívna výstava hračiek, hier, hlavolamov a jednoduchých neškolských fyzikálnych experimentov je určená pre základné a stredné školy, avšak zaujme i predškolákov a vítané sú aj rodinné skupiny s deťmi.

MFK TUPPERWARE NOVÉ ZÁMKY – ŠK MAKROTEAM ŽILINA

24. marca 2017 o 20:30, ŠH Milénium

Aj futsalová extraliga vstúpila do bojov play off. Novozámčania narazili na súpera zo Žiliny, ktorému v prvom zápase podľahli 5:10. V piatok je v Nových Zámkoch na programe odveta, do ďalších bojov vystupuje tím, ktorý si ako prvý v sérii pripíše 2 výhry.

FKM NOVÉ ZÁMKY – FC VION ZLATÉ MORAVCE ´B´

25. marca 2017 o 15:00, Štadión Ladislava Gancznera

Pod taktovkou nového trénera Petra Léranta privítajú futbalisti B-tím prvoligových Zlatých Moraviec. V úvodných dvoch stretnutiach jarnej časti ligy si Zámčania pripísali 4 body (výhra s Topoľčanmi, remíza so Šuranmi) a pokiaľ chcú pre mesto zachovať treťoligovú príslušnosť, povinnosť velí pravidelne vyhrávať.

VEČER PRE HVIEZDIČKY

25. marca 2017 o 18:00, Dom kultúry Kovak

V sobotu podvečer sa uskutoční benefičný koncert, výťažok z ktorého bude venovaný Regionálnemu edukačno-sociálnemu centru v Nových Zámkoch. Na pódiu sa predstavia A cappella KatArs a Sláčikový komorný súbor ZUŠ.

HC ŠTART NOVÉ ZÁMKY – HK AGRO TOPOĽČANY

25. marca 2017 o 18:00, ŠH Milénium

Cez víkend pokračuje slovenská hádzanárska extraliga ďalšími zápasmi skupiny o 1.-6. miesto. Zámčania privítajú doma silné Topoľčany, s ktorými sa delia o postupovú štvrtú priečku do semifinále. Oba tímy majú zhodne po 27 bodov, no Topoľčanci majú lepší gólový rozdiel, no zároveň i o jeden odohraný zápas viac.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM