Anton Hrachovský Kultúra

Máte doma malých vedcov? Po minuloročnom úspechu je tu znova niečo pre nich

V novozámockom Múzeu Jána Thaina začala tento týždeň unikátna výstava určená predovšetkým predškolákom a školákom. Ak máte doma malého vedca, vezmite ho na prehliadku.

Ilustračný obrázok k článku Máte doma malých vedcov? Po minuloročnom úspechu je tu znova niečo pre nich
Zdroj: TASR

Kaleidoskop – vedecká hračka je názov interaktívnej výstavy, ktorá je od 1. marca sprístupnená vo výstavných priestoroch Múzea Jána Thaina v Nových Zámkoch. Výstavu pripravilo občianske združenie Vedecká hračka Banská Bystrica, jej autorkou a kurátorkou je jeho predsedníčka Beata Puobišová. Výstava trvá do 12. apríla.

Ako informovala Marta Kasášová z Múzea Jána Thaina v Nových Zámkoch, interaktívna výstava hračiek, hier, hlavolamov a jednoduchých neškolských fyzikálnych experimentov je určená pre základné a stredné školy, avšak zaujme i predškolákov a vítané sú aj rodinné skupiny s deťmi. „V roku 2016 novozámocké múzeum nadviazalo spoluprácu s OZ v rámci výstavy ´Hodnoty – vedecká hračka´. Pre úspešnosť minuloročnej výstavy je pre návštevníkov pripravená iná zaujímavá ponuka – rozličné kaleidoskopy, hlavolamy, fyzikálne experimenty a početné zastúpenie tu majú i vedecké hračky,“ povedala Kasášová.

Podľa jej slov je súbor zostavený z takmer stovky predmetov, pochádzajúcich z vyše 20 krajín hravou formou a hračkami sprostredkováva viaceré tajomstvá vedy a techniky. „Cieľom výstavy je nevšedným hravým spôsobom objasniť niektoré prírodné zákony alebo javy, zušľachťovať proces hrania sa detí, zintenzívniť ich záujem o vedeckú hračku a zároveň aj podnietiť návštevníkov k vytvoreniu ďalších originálnych vedeckých hračiek,“ ukončila Kasášová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Múzeum Jána Thaina
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM