Viktória Botošová Správy

Starostovia chcú vedieť, kedy sa začne s prácami na R7: Konkrétne termíny budú čoskoro známe

Plánovanej cesty sa už mnohí nevedia dočkať. Dôležitý južný ťah by určite pomohol aj v nezamestnanosti. Termíny výstavby budú známe už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Starostovia chcú vedieť, kedy sa začne s prácami na R7: Konkrétne termíny budú čoskoro známe
Zdroj: TASR

Poslanec Národnej rady SR za Most-Híd Árpád Érsek očakáva, že dnešné stretnutie ministra dopravy a starostov dotknutých obcí prinesie v oblasti výstavby rýchlostnej cesty R7 výsledky.

Rokovanie starostov 30 obcí, v ktorých by neúnosnú dopravnú situáciu mala vyriešiť výstavba R7, s ministrom dopravy Jánom Počiatkom a štátnym tajomníkom rezortu Viktorom Stromčekom už po druhý raz zorganizoval Árpád Érsek.

Príprava výstavby i konkrétne termíny

„Očakávam, že starostovia dotknutých obcí sa od kompetentných zástupcov ministerstva dozvedia všetky aktuálne informácie o pripravovanej výstavbe rýchlostnej cesty R7 vrátane konkrétnych termínov, ktoré súvisia so začiatkom realizácie tohto mimoriadne dôležitého projektu,“ uviedol Érsek.

Účasť podľa jeho slov potvrdili tak minister, ako aj štátny tajomník rezortu dopravy. Zároveň pripomenul, že stavba ciest R7 a D4 ostáva prioritou Mostu-Híd a verí, že starostovia budú zo stretnutia odchádzať oveľa spokojnejší, než tomu bolo po rokovaní v Dunajskej Lužnej v marci 2013.

Dôležitý južný ťah

Dodal, že spojenie hlavného mesta Bratislava cez Dunajskú Stredu, Nové Zámky, Veľký Krtíš a Lučenec by mala zabezpečiť R7, ktorá predstavuje dôležitý južný cestný ťah s významným ekonomickým dosahom práve pre tú časť Slovenska, kde je najvyššia miera nezamestnanosti.

Vybudovanie tejto cesty, ktorá bude mať začiatok v Holiciach, povedie cez Šamorín a v Podunajských Biskupiciach sa napojí na bratislavský obchvat D4, po rokoch čakania vyrieši aj problém kvalitnej dostupnosti hlavného mesta a odstráni každodenné zápchy.

Čítajte aj:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM